Panel nedir, ne demek? Panelde tartışma olur mu, katılımcı sayısı kaç olmalı? İşte özellikleri

Güncelleme Tarihi:

Panel nedir, ne demek Panelde tartışma olur mu, katılımcı sayısı kaç olmalı İşte özellikleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2023 11:06

Panel sözlü anlatım türleri arasında yer almaktadır. Bir konunun karara varma amacı olmadan ve bir topluluk önünde söyleşi havasında birkaç uzman tarafından ele alınmasına panel denilir. Peki panelde tartışma olur mu? Panel nedir, özellikleri nelerdir? İşte konu hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Panel, bir sözlü anlatım türüdür. Konuşmacılar bir masa etrafında bir başkan yönetiminde değerlendirmeler yapar ve genel olarak sohbet havasında geçebilir. Panelde bilgi ağırlıklı bir yaklaşım vardır. İşte panelin özellikleri...

PANEL NEDİR? PANELDE TARTIŞMA OLUR MU?

Panel, bir konuyla ilgili olarak karara varmadan topluluk önünde sohbet havasında tartışıldığı bir sözlü anlatım türüdür.

PANELDE KATILIMCI SAYISI KAÇ OLMALI? İŞTE PANEL ÖZELLİKLERİ

Panel, en az 3 ve en fazla 6 kişiden oluşan konuşmacılar ile yapılmaktadır. Bir başkan ve konuşmacılar bir araya gelerek sorun veya konuyu tartışırlar.

Panellerde toplumu ilgilendiren bir konu karara varmadan farklı yönlerden ele alınarak aydınlatılması amaçlanır. Bilgi ağırlıklı bir yaklaşım vardır, sonuca varma amacı gütmez.

Haberin Devamı

Panel başkanı, konuşmacıların sıralamasını ve konuşma süresini belirler. Tartışılan konular dinleyiciler karşısında ele alınır.

Panelin konusu genellikle toplumu ilgilendiren konulardan seçilir. Konuşmacılar da ilgili konuda uzmanlaşmış kişilerdir.