Okullar ne zaman açılacak? 2. dönem ne zaman başlıyor, tatil 1 ay mı? 2023 MEB takvim bilgisi

Güncelleme Tarihi:

Okullar ne zaman açılacak 2. dönem ne zaman başlıyor, tatil 1 ay mı 2023 MEB takvim bilgisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2023 17:45

Okullarda yarıyıl tatili 20 Ocak cuma günü başladı. Milyonlarca öğrenci, 15 tatil olarak da bilinen Sömestr tatilinin keyfini çıkarıyor. Tatil dönüşü okullarda ikinci dönem eğitim öğretim faaliyetleri kaldığı yerden devam edecek. Çocuklar ve veliler ise okulların açılma tarihini öğrenebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı takvimine ulaşmaya çalışıyor. Peki 2023 okullar ne zaman açılacak, tatil bir ay mı? İşte, 2. dönemin başlayacağı tarihler…

Haberin Devamı

Sömestr tatilinde ilk haftanın bitmesine kısa bir zaman kaldı. Tatilde arkadaşları ve ailesiyle vakit geçiren öğrenciler ise tekrar okullarda ders zilinin çalacağı tarihlere ulaşmak istiyor. Özellikle son dönemlerde Sömestr tatilinin bir ay süreceğine ilişkin sosyal medyada ve diğer platformlarda haberler yer almıştı. Milli Eğitim Bakanlığı bu haberleri yalandı. MEB 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimine göre okullarda eğitim öğretim faaliyetleri devam edecek. Yarıyıl tatili sonrası okullarda ikinci dönem başlayacak. Peki okullar ne zaman açılacak? İşte, detaylı takvim…

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

19 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi için Sömestr tatili 20 Ocak cuma günü okulların kapanmasıyla başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 yılı çalışma takvimine göre yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında uygulanacak.

Haberin Devamı

Hafta sonu ile birlikte öğrenciler toplam 16 gün tatil yapacak. Okullar 6 Şubat Pazartesi günü açılacak.

YARIYIL TATİLİ UZATILACAK MI?

Özellikle sosyal medya ve diğer öğrenci platformlarında yarıyıl tatilinin uzatılmasına ilişkin bir takım haberler yer aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilerin kafa karışıklığı yaşamaması adına açıklama yaptı. Yapılan açıklamada “ Bazı internet Haber sitelerinde yer alan ve yarıyıl tatilinin bir aya çıkarılacağına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi daha önce planlandığı gibi uygulanacak olup takvimde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. “ ifadeleri kullanıldı.

İKİNCİ DÖNEM ARA TATİL TARİHLERİ

Okullarda birinci dönem ara tatili 14-18 Kasım’da uygulandı. İkinci dönemin başlamasına kısa bir zaman kala ikinci dönem ara tatil tarihleri de öğrenci ve velilerin gündeminde yer alıyor.

İkinci dönem ara tatili bu yıl Ramazan Bayramı tarihlerine denk geliyor. Normal şartlarda resmi tatil olan Ramazan Bayramı’nda öğrenciler ek olarak tatil yapma fırsatı yakalıyordu. Bu yıl ara tatil 17-20 Nisan tarihleri arasında uygulanacak.