Öğretmen eş durumu tayin sonuçları ne zaman açıklanacak? Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme sonuçlarında son durum

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen eş durumu tayin sonuçları ne zaman açıklanacak Öğretmen mazerete bağlı yer değiştirme sonuçlarında son durum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2022 11:40

Öğretmen eş durumu tayin başvurularını yapan adaylar heyecanla sonuçları beklemeye başladılar. Mazerete bağlı yer değiştirme başvuruları 5 Ağustos 2022 ve 11 Ağustos 2022 tarihleri aralığında alındı. Tercihler ise 15-19 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleştiriliyor. Peki, öğretmen eş durumu tayin sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Öğretmen eş durumu tayin sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Öğretmen eş durumu tayin tercih işlemleri için bugün son gün. Tercihler saat 16:00’a kadar yapılabilecekler. Öğretmen eş durumu tayin sonuçları personel.meb.gov.tr adresinde yayımlanacak.

ÖĞRETMEN EŞ DURUMU TAYİN SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mazerete bağlı yer değiştirme sonuçları 23 Ağustos tarihinde açıklanacak. Sonuçlar, “personel.meb.gov.tr” adresinde yayımlanacak olup yer değiştirmesi yapılan öğretmenlerin tebligat, ayrılma ve başlama işlemleri Yer Değiştirme Takviminde belirtilen süreler içinde tamamlanacaktır.

Yer değiştirmeler, öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacaktır. Hizmet puanının eşitliği hâlinde sırasıyla; öğretmenlikteki hizmet süresi daha fazla olana, öğretmenliğe daha önce başlayana öncelik verilecek; eşitliğin devamı hâlinde ise atanacak öğretmen bilgisayar kurası ile belirlenecektir.

Haberin Devamı

Açıklamalarda yer almayan hususlarda Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği ile Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmeliğinin ilgili hükümleri esas alınacaktır.