Öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Bakan Özer’den yeni öğretmen ataması sinyali

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen ataması ne zaman yapılacak Bakan Özer’den yeni öğretmen ataması sinyali
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 11:54

Öğretmen ataması ile ilgili son dakika açıklaması Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer tarafından yapıldı. En son gerçekleştirilen öğretmen atamalarının ardından gözler yeni ilanlara çevrildi. Merak edilen soruyu Bakan Özer yanıtladı. Peki, öğretmen ataması ne zaman yapılacak? Yeni atama olacak mı?

Haberin Devamı

Öğretmen atamasının ne zaman olacağı merak ediliyor. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada atamalar hakkında da bilgi verdi. Konu hakkında soru sorulması üzerine Bakan Özer yeni yılda bir atamanın olabileceğini duyurdu.

ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, TRT Haber canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Bakan Özer, ‘Yeni öğretmen ataması var mı?’ sorusuna ‘Hiçbir yıl yok ki son 20 yılda öğretmen ataması olmasın. Mutlaka yeni öğretmen istihdamları da olacak. Çok önemli bir hedef koyarak 3 bin anaokulu için yola çıkmıştık. Bakanlığın değişen politikaları, önceliklerine göre dağılımı değişen öğretmen atamaları gerçekleştirilecek.’ yanıtını verdi.

Bakan Özer açıklamasına şu cümleler ile devam etti:

Haberin Devamı

Öğretmenlik Meslek Kanunu, başlangıç kanunudur. En önemli yenilik aday öğretmenlikte sınavın kaldırılması. Aynı zamanda son zamanlarda en çok tartışılan uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik. Uzman öğretmenlikte 180 saatlik bir uzaktan eğitim alıyorlar ve yapılan sınavla uzman öğretmen oluyor. Öncelikle özlük hakkına değinelim. Uzman öğretmen olan öğretmenlerimiz 1 derece alıyor. Sistemde yaklaşık 75 bin tane uzman öğretmen vardı. Zaten vardı, ilk defa kapsamı genişletilecek şekilde bir mekanizma oldu. Bu düzenleme yeni bir düzenleme değil aslında. Burada öncekinden farklılık var, önceki düzenlemede kota vardı.

614 bin öğretmen başvurmuş, hepsi başarılı olursa hepsi baş öğretmen veya uzman öğretmen olabilecek.