ÖĞRETMEN ATAMASI 2023: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması hakkında açıklama

Güncelleme Tarihi:

ÖĞRETMEN ATAMASI 2023: Cumhurbaşkanı Erdoğandan öğretmen ataması hakkında açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2023 17:00

Öğretmen atamasında son durum, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı son açıklamaların ardından gündemde yer aldı. Son 20 yılın en yüksek öğretmen ataması, 45 bin öğretmen ile geçtiğimiz aylarda tamamlanmıştı. Atamaların büyük bir çoğunluğu deprem bölgesine yapılırken ek atama olup olmayacağı merak ediliyordu. Atamada en çok alım ise sınıf öğretmenliği, rehber öğretmenlik, okul öncesi ve ilköğretim matematik ile Din Kültürü branşlarına yapılmıştı. İşte, öğretmen ataması ile ilgili son gelişmeler…

Haberin Devamı

Bu yıl yapılan atamalarda uzun süredir bekleyen binlerce öğretmen adayı eğitim kurumlarına yerleştirildi. Ancak öğretmen ataması yapılamayan ve beklenti içinde olanlar son gelişmeleri yakından takip ediyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmen ataması için açıklamada bulundu.

ÖĞRETMEN ATAMASI YAPILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan öğretmen ataması ile ilgili şu açıklamada bulundu;

"Geçen ay yaptığımız toplam 45 bin öğretmen eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. 2002'de 500 bin öğretmen varken bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaç duyulan alanlarda atamaları sürdüreceğiz. Öğretmenlik mesleğinin itibarını artıracak, öğretmenlerimizin kariyerini geliştirecek projelerimizi yakında paylaşacağız."