Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak? Merkez Bankası Toplantısı ne zaman? İşte belirlenen tarihler

Güncelleme Tarihi:

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, hangi tarihte açıklanacak Merkez Bankası Toplantısı ne zaman İşte belirlenen tarihler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 17:57

Merkez Bankası faiz kararı için geri sayım başladı. Bu hafta yapılacak toplantı ile belirlenecek ağustos ayı Merkez Bankası faiz kararı ekonominin ana gündem maddeleri arasında yer alıyor. Temmuz ayında yapılan son toplantının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), piyasaların beklentileri doğrultusunda haftalık gösterge repo faizinde değişikliğe gitmezken, ağustos ayı kararı ekonomiye yeniden yön verecek. Yılın sekizinci Merkez Bankası faiz kararı yeni haftada belirlenecek. Peki, ağustos ayı Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? İşte, 2022 ağustos Merkez Bankası PPK Toplantısı'nın tarihi ve faiz kararı ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Ağustos Merkez Bankası Toplantısı ile belirlenecek olan faiz kararı piyasalar tarafından merakla bekleniyor. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu faiz artırımı, indirimi ya da sabit bırakma kararı verecek. Temmuz ayında faizi yüzde 14 seviyesinde sabit tutan Merkez Bankası, geçen yılın son 4 toplantısında faizde toplam 500 baz puan indirime gittikten sonra, bu yılın ilk 6 toplantısında da bir değişiklik yapmamıştı. Merkez Bankası'nın takvimine göre toplantı 18 Ağustos 2022 tarihinde gerçekleşecek.

AĞUSTOS MERKEZ BANKASI FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

TCMB PPK Ağustos ayı toplantısı 18 Ağustos 2022 tarihinde yapılacak. 25 Ağustos 2022 tarihinde ise Para Politikası Kurulu Toplantı Özeti yayınlanacak.

Haberin Devamı

MERKEZ BANKASI TOPLANTI TARİHLERİ

18 Ağustos 2022

22 Eylül 2022

20 Ekim 2022

24 Kasım 2022

22 Aralık 2022

TCMB fiyat etkileri raporunu yayınladı

Rapora göre, temel mal grubunda yıllık enflasyon tüm alt gruplarda yükseliş kaydetti. Bu dönemde, yıllık enflasyon hizmet grubunda lokanta-otelde gerilerken, ulaştırma ve kirada daha belirgin olmak üzere diğer alt gruplarda arttı. Alkollü içecekler ve tütün ürünleri fiyatlarındaki artışta tütün ürünlerindeki vergi ayarlamasının sınırlı etkisinin yanı sıra üretici firmaların fiyatlama davranışları etkili oldu.

Bu dönemde, gıda grubunda yıllık enflasyon işlenmemiş gıdada sınırlı bir düşüş kaydettiği, işlenmiş gıdada ise yükselmenin devam ettiği belirtildi. Enerji enflasyonu, uluslararası enerji fiyatlarındaki görünüme paralel olarak gerileyen akaryakıt ve tüp gaz fiyatlarıyla düşüş gösterdi. Uluslararası emtia fiyatlarının etkileriyle rafine petrol ve ana metal fiyatlarında gerileme gözlense de özellikle diğer enerji kalemlerinin etkisiyle üretici enflasyonundaki yükseliş sürdü. Bu görünüm altında, B ve C göstergelerinin mevsimsellikten arındırılmış aylık değişimi bir önceki aya göre artışa işaret ederken, göstergelerin yıllık enflasyonlarındaki yükseliş devam etti. Temmuz ayında tüketici fiyatları yüzde 2.37 oranında artmış ve yıllık enflasyon 0.98 puan yükselerek yüzde 79.60 olmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası: