MEMURLUK SINAVI NE ZAMAN? 2023 ÖSYM KPSS sınav ve başvuru takvimi!

Güncelleme Tarihi:

MEMURLUK SINAVI NE ZAMAN 2023 ÖSYM KPSS sınav ve başvuru takvimi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2023 12:44

Kamu kurumlarındaki iş fırsatını değerlendirmek isteyen binlerce aday her yıl organize edilen KPSS sınavlarına katılıyor. KPSS veya diğer bir adıyla memurluk sınavı ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde gerçekleştiriliyor. KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları 2 yılda bir düzenlendiğinden bu sene yapılmayacak. KPSS lisans oturumları Genel Kültür, Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi, ÖABT sınavları bu yıl organize edilecek. KPSS geç başvuru işlemleri ise 6-7 Haziran'da alınacak. Peki 2023 memurluk sınavları ne zaman? İşte, 2023 ÖSYM KPSS sınav tarihleri

Haberin Devamı

KPSS sınavları için kritik geri sayım başladı. Binlerce lisans mezunu aday sınav hazırlıklarına devam ediyor. 16-19 Mayıs tarihleri arasında lisans düzeyinde başvuru işlemleri alındı. Başvuru yapmayı unutan veya sınav ücretini yatıramayanlar için KPSS geç başvuru işlemleri 6-7 Haziran tarihlerinde yapılabilecek. Adaylar sınavdan elde ettikleri puanlara göre A ve B grubu kadrolarına müracaat edebilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan seçim öncesinde AK Parti Seçim Beyannamesinde zorunluluk durumları dışında mülakatların kaldırılacağını ifade etmişti. Konuyla ilgili kısa sürede yeni adımlar atılması bekleniyor. Adaylar KPSS sınavlarından elde ettikleri puanlara göre kamu kurumlarında açılan kadrolara başvuru yapabilecek. KPSS ortaöğretim ve ön lisans sınavları 2 yılda bir organize edildiğinden sınav puanları 2 yıl boyunca geçerli oluyor. Lisans sınav puanlarıyla ise 1 yıl tercih yapılabiliyor. Peki 2023 KPSS ne zaman? İşte, KPSS lisans sınav tarihleri...

Haberin Devamı

2023 MEMURLUK (KPSS) SINAVLARI NE ZAMAN?

KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek 23 Temmuz

Eğitim Bilimleri 23 Temmuz

KPSS Alan Bilgisi 1. oturum 29 Temmuz

KPSS Alan Bilgisi 2. oturum 29 Temmuz (öğleden sonra)

KPSS Alan Bilgisi 3. oturum 30 Temmuz

KPSS ÖABT 6 Ağustos 2023

KPSS GEÇ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

Normal şartlarda KPSS başvuru işlemleri 16-29 Mayıs tarihleri arasında tamamlandı. Başvuru yapmayı unutan ve sınav ücretini yatırmayan adaylar için geç başvuru işlemleri 6-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak.

KPSS geç başvurularda sınav ücreti yüzde 50 artırımlı olarak ödeniyor. Sınav ücreti, ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER'de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

MÜLAKATLAR KALDIRILACAK MI?

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada " Kadın ve genç istihdamına özel önem vermeyi sürdüreceklerinin altını çizen Erdoğan, "Kamuya işe alımları, görevin getirdiği zorunluluklar dışında mülakatı kaldırarak, gençlerimizin sınavlardaki başarı sıralamasına göre yapacağız." ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası: