Meclis ne zaman tatile girecek? TBMM takvimi hakkında detaylar

Güncelleme Tarihi:

Meclis ne zaman tatile girecek TBMM takvimi hakkında detaylar
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 15:22

Meclis ne zaman kapanacağı ile gündemde yer alıyor. Pek çok yasanın görüşüldüğü ve oylamaların yapıldığı Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tatil süreci dolayısıyla merak ediliyor. Peki, TBMM ne zaman kapanacak? İşte, meclis hakkında bazı detaylar

Haberin Devamı

Resmi Gazete'de yayımlanan seçim takvimine göre; cumhurbaşkanı adaylığı için siyasi partilerce YSK'ya yapılacak adaylık başvuruları 19 Mart Pazar günü başlayacak, 23 Mart Perşembe günü saat 17.00'de sona erecek. 31 Mart Cuma günü, Cumhurbaşkanı kesin aday listesi Resmi Gazete'de yayımlanacak. Aynı gün cumhurbaşkanı seçimi için propaganda dönemi de başlayacak. 13 Mayıs Cuma günü seçim propagandası sona erecek. Milletvekili aday listeleri ise 19 Nisan Çarşamba günü Resmi Gazete'de yayımlanarak kesinleşecek.

Ayrıca TBMM, 14 Mayıs'ta yapılacak 'Cumhurbaşkanı ve 28'inci Dönem Milletvekili Genel Seçimi' nedeniyle program değişikliğine gitti. 2 haftalık program kapsamında yasama faaliyetlerine pazartesi başlanıp hafta sonu da dahil edilerek devam edilmesi kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), tarımsal üretime ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi, 7'nci Yargı Paketi, Deprem Araştırma Komisyonu çalışmaları, geçici işçilerin kadroya alınması düzenlemesi ve Finlandiya'nın NATO üyelik protokolünün onaylanması için 2 hafta daha mesai yapacak.

Ancak Meclis'in ne zaman kapanacağı konusunda bir açıklama gelmedi. Konuyla ilgili gelişme olduğunda haberimizde yer vereceğiz.