Mahinur Özdemir Göktaş kariyeri: Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli?

Güncelleme Tarihi:

Mahinur Özdemir Göktaş kariyeri: Yeni Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı  Mahinur Özdemir Göktaş kimdir, kaç yaşında ve aslen nereli
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2023 09:16

Mahinur Özdemir Göktaş'ın hayatı ve kariyeri merak edilen konu başlıklarından birisi oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yeni üyelerini açıkladı. Kabinenin yeni bakanları arasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak açıklanan Mahinur Özdemir Göktaş hakkındaki bilgiler merak ediliyor. İşte Mahinur Özdemir Göktaş hakkında bilgiler

Haberin Devamı

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü'nde Yeni Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ni açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı: Mahinur Özdemir Göktaş, olarak açıklandı. 

MAHİNUR ÖZDEMİR GÖKTAŞ KİMDİR?

Mahinur Özdemir (d. 7 Kasım 1982, Schaerbeek), Türk asıllı Belçikalı eski siyasetçi, 2009-2019 yılları arasında iki dönem Brüksel Milletvekili. 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Türkiye'nin Cezayir Büyükelçisi.

Konya ve Emirdağ asıllı göçmen bir Türk ailesinin Belçika'daki üçüncü nesil fertlerindendir. Brüksel ULB Üniversitesi İnsan Kaynakları Mühendisliği Bölümünde Lisans, Kamu Yönetimi alanında da Master yaptı.

Şehir planlama, imar, çevre, konut sorunu ve iş yerlerinde ayrımcılıklarla mücadele konularında çalışmalar yapmaktadır.

12 Eylül 2019 tarihinde açıklanan "Büyükelçi ve daimi temsilci atamaları" ile Cezayir Büyükelçisi olarak atandı. Türkiye'nin Kuzey Afrika'ya atadığı ilk kadın büyükelçidir.

 

Evli ve 2 çocuk annesidir.

Haberin Devamı

Ana dilleri Türkçe ve Fransızca'nın yanı sıra ileri düzeyde Felemenkçe, İngilizce konuşmaktadır ve Latince bilmektedir.