KYK borçları ne zaman silinecek? KYK kredi faizleri için TBMM kararı bekleniyor..

Güncelleme Tarihi:

KYK borçları ne zaman silinecek KYK kredi faizleri için TBMM kararı bekleniyor..
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2022 17:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz haftalarda yapılan açıklamada KYK kredi borcu geri ödemelerinin faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden ödeneceği bildirilmişti. Üniversite dönemlerinde KYK öğrenim kredisi alıp borçlarını ödeyememiş olanların yararlanacağı KYK faiz silinmesi ile ilgili düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından netleşecek. Peki, KYK faizleri ne zaman silinecek?

Haberin Devamı

KYK borçları için faizler ne zaman silinecek sorusu pek çok kişinin gündemini oluşturuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kredi geri ödemelerinin herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi rakamı üzerinden yapılmasını kararlaştırdık." demişti. İşte, KYK kredi faizleri için alınan düzenleme kararı hakkında son bilgiler...

KYK FAİZLERİ NE ZAMAN SİLİNECEK?

TBMM’de başlayacak yeni yasa döneminde ise, öncelikli olarak ekonomiyi ilgilendiren bir torba yasa teklifi bekleniyor. Teklifte birçok düzenleme yer alacak. Bunların arasında öğrenim kredisi borçları da bulunuyor. Toplam 3 milyon 157 bin gencin öğrenim kredilerindeki faiz uygulaması kaldırılırken, kredi geri ödemelerinden toplam 26 milyar TL’lik bir bölüm silinecek. Yeni öğrenim kredileri için de düzenleme yapılacak.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?

18 Temmuz tarihinde yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

Kredi geri ödemelerini herhangi bir enflasyon farkı veya faiz uygulaması olmaksızın sadece alınan kredi üzerinden yapılmasını kararlaştırdık. Yani anapara. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak. Toplamda 26 milyar liranın üzerindeki bir yükü gençlerimizin üzerinden kaldırmış oluyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredi sorununu kökten çözmüş oluyoruz. Önümüzdeki yıldan itibaren kredi ödemesi başlayacak öğrenciler artık sadece aldıkları kredi miktarından sorumlu olacaklar.