KYK Bankkart Genç zorunlu mu, özelliği nedir, kimlere verilir? KYK öğrencilerini yakından ilgilendiriyor

Güncelleme Tarihi:

KYK Bankkart Genç zorunlu mu, özelliği nedir, kimlere verilir KYK öğrencilerini yakından ilgilendiriyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2022 14:24

KYK Bankkart Genç kartı ile Kredi ve Yurtlar Kurumu'na kayıt işlemlerini tamamlayacak olan öğrenciler, bu adımın zorunlu olup olmadığını soruşturmaya başladı. Peki, KYK Bankkart Genç zorunlu mu ve özellikleri nedir? İşte, Bankkart Genç kimlere verilir sorusuyla birlikte çeşitli detaylar

Haberin Devamı

KYK Bankkart Genç, KYK yurt ve burs sürecinde zorunlu tutulan bir aşamadır. Bu kart aracılığıyla KYK yurtları içerisindeki alışverişlerini gerçekleştirecek olan öğrenciler, aynı zamanda bu kart üzerinden kredi ve burslarını alabilecek. KYK Bankkart Genç, bu sebepten kaynaklı olarak tüm öğrenciler için zorunlu olacak.

BANKKART GENÇ KİMLERE VERİLİR?

Bankkart Genç alabilmek için;

  • Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında ikamet etmek ya da burs/öğrenim kredisi almak,
  • 18 - 26 yaş aralığında bir Lisans, Yüksek Lisans veya Doktora öğrencisi olmak,

yeterli olabilmektedir.

BANKKART GENÇ ÖZELLİĞİ NEDİR?

  • Nakit ihtiyacını, Türkiye’nin dört bir yanına yayılmış ATM’lerimizden, ayrıca yurt içi ve yurt dışındaki MasterCard amblemli diğer tüm ATM’lerden anında karşılayabilirsin.
  • Hesabında para olmasa da her ay Harçlık Avans limitin kadar ekstra alışveriş yapabilirsin. KYK ödemen devam ettiği sürece bu fırsattan faizsiz/masrafsız yararlanabilirsin. Her ay kullandığın Harçlık Avans bakiyesi, KYK burs/öğrenim kredisi ödemen içerisinden otomatik olarak tahsil edilir.
  • Yurt içinde ve yurt dışında alışveriş işlemlerini şifre girerek güvenle gerçekleştirebilirsin.
  • İnternette hem banka kartı hem de kredi kartı özelliği ile 3 boyutlu güvenlik sistemini kullanarak (3D Secure) alışveriş yapabilirsin.​
  • ATM’lerimiz veya İnternet Şubesi ile telefon hattına, mevduat hesabın üzerinden GSM TL yükleyebilirsin.
  • Şubeye gitmeye gerek kalmadan, para çekme/yatırma, EFT/Havale, fatura ödeme ve daha birçok bankacılık işlemini İnternet Şubesi ve ATM’lerimiz ile rahatlıkla gerçekleştirebilirsin.
  • Hesap bakiyeni öğrenmek için “BAKIYE” yazıp 4747’ye SMS gönderebilirsin.
Haberle ilgili daha fazlası: