NARGİLE YASAKLANDI MI? İstanbul'da nargile yasağı nerelerde uygulanacak? İstanbul Valiliği'nden açıklama!

Güncelleme Tarihi:

NARGİLE YASAKLANDI MI İstanbulda nargile yasağı nerelerde uygulanacak İstanbul Valiliğinden açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2023 09:41

Nargile yasak mı, sorusu valilik kararının ardından araştırılıyor. İstanbul Valiliği'nden kafelerde nargile yasağıyla ilgili olarak açıklama geldi. Alınan karar doğrultusunda nargile kullanımı bazı alanlarda yasaklandı. Peki nargile yasaklandı mı? İstanbul'da nargile yasağı nerelerde uygulanacak? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

İstanbul Valisi Davut Gül, nargile yasağıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada;

"İstanbul’da; plajlar, sahiller, ormanlar, mesire alanları ve parklarda nargile içilmesi yasaklanmıştır." diyen Vali Gül, 'Buraların dışındaki ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir." ifadelerini kullandı.

BİR AÇIKLAMA DA İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN YAPILDI

İstanbul Valiliği'nden nargile yasağıyla ilgili açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada, " İstanbul'da; orman yangınlarının önüne geçmek, plaj ve sahillerde olumsuz görüntülerin oluşmasını engellemek, kamuya açık, piknik alanı, park ve mesire alanlarında çevreyi rahatsız etmemek amacıyla belirtilen alanlarda nargile içilmesi, sunumu ve satışı yasaklanmıştır.

Haberin Devamı

İlimiz Hıfzıssıhha Meclisinin konuya ilişkin kararı gereğince buraların dışındaki işyerlerinden ruhsatlı nargile salonlarıyla ilgili bir kısıtlamaya gidilmemiştir" denildi.