KABİNE TOPLANTISI kararları için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarında... 14 Şubat 2023 Kabine Toplantısı ne zaman bitecek?

Güncelleme Tarihi:

KABİNE TOPLANTISI kararları için gözler Cumhurbaşkanı Erdoğanın açıklamalarında... 14 Şubat 2023 Kabine Toplantısı ne zaman bitecek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2023 18:11

Kabine Toplantısı Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında toplandı. Toplantıda ana gündem maddesi depremle ilgili atılacak adımlar olacak. Kabine Toplantısı normal şartlarda 2 hafta bir Pazartesi günleri düzenleniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan Başkanlığında Beştepe’de gerçekleştirilen toplantı sonrası Erdoğan, alınan kararları canlı yayında aktarıyordu. Kahramanmaraş’ta Pazarcık ve Elbistan’da aynı gün gerçekleşen iki depremin ardından 10 ilde OHAL ilan edildi. Bu sebeple Meclis çalışmalarına ara verirken gözler Kabine Toplantısı’na çevrildi. Deprem bölgesi için alınacak yeni kararlar ve EYT, taşerona kadro ile diğer gelişmeler için Kabine Toplantısı tarihleri araştırılıyor. Peki Kabine Toplantısı kararları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Kabine Toplantısı başladı Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından bölgede çalışmalar devam ediyor. Birçok Bakan deprem bölgesi ilan edilen Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa’da çalışmalarını sürdürüyor. Deprem sonrası milletvekilleri vatandaşları da deprem bölgesine gittiği için TBMM 21 Şubat’a kadar ara verdi. Normal gündemde Kabine Toplantısı’nda atılacak ekonomik adımlar gündeme geliyordu. Yaşanan üzücü deprem sonrası ise deprem bölgesi ile ilgili adımlar için gözler Kabine Toplantısı’nda. Peki Kabine Toplantısı kararları ne zaman açıklanacak? İşte, konuyla ilgili detaylar…

KABİNE TOPLANTISI AFAD MERKEZ BİNASINDA

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında deprem gündemiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) merkez binasında toplandı.Toplantının gündeminde deprem felaketi var. 

Haberin Devamı

TOPLANTI KARARLARI BEKLENİYOR 

Kabine Toplantısının sona ermesinin ardından alınan kararların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

TBMM 21 ŞUBAT’TA ÇALIŞMALARINA BAŞLAYACAK

Özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT düzenlemesi sebebiyle TBMM’nin tekrar faaliyetlere başlayacağı tarih merak ediliyor.

EYT çalışmalarının normal şartlarda bu hafta tamamlanması ön görülüyordu. Ancak Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından milli yas ve afet bölgeleri için OHAL ilan edildi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Mecliste grubu bulunan siyasi partilerin yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler doğrultusunda, depremzedelere yardımcı olabilmek ve acılarını paylaşmak için milletvekillerimizi deprem bölgelerine gönderiyoruz.

Bu nedenle TBMM'ye 21 Şubat'a kadar ara verme kararı aldık. TBMM, 21 Şubat Salı günü saat 15.00'ten itibaren gündeminde bulunan kanun tekliflerini görüşmek üzere çalışmalarına devam edecektir" ifadelerini kullandı.