İlaç raporları uzatıldı mı? İlaç rapor süreleri hakkında Bakan Koca'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

İlaç raporları uzatıldı mı İlaç rapor süreleri hakkında Bakan Kocadan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2023 16:36

İlaç raporları uzatıldı mı sorusu yanıt buldu. Geçerlilik süresi 30 Haziran'da sona erecek olan süreli sağlık raporları uzatıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada rapor geçerlilik süresini uzatma uygulamasının devam ettiğini ifade etti ve tarih bilgisini paylaştı. Peki İlaç raporları uzatıldı mı, geçerlilik süresi ne zaman sona erecek? İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

İlaç raporlarının geçerlilik süresi araştırılan konulardan biri. Rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması, kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellilerimizi korumak için 2020’de başlatılmıştı. Daha sonra bu süre 31 Aralık 2022 tarihinde sonra sona ermiş ve süreli sağlık raporlarının 30 Haziran 2023’e kadar geçerli sayılmaya devam edeceği açıklanmıştı. Konuyla ilgili son açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Peki ilaç raporları uzatıldı mı? Sağlık raporu süresi ne zaman sona erecek?

İLAÇ RAPORLARI UZATILDI MI?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklama ile sağlık raporlarının geçerlilik süresinin 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatıldığını duyurdu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kronik hastalığı olan ve sürekli ilaç kullanan kişilerle engellilerimizi korumak için 2020’de başlatılan rapor geçerlilik süresini uzatma uygulaması devam ediyor. Son olarak geçerlilik süresi 30 Hazirana kadar uzatılmıştı.

Raporunu henüz yenileme imkânı bulamayan, güçlük yaşaması muhtemel vatandaşlarımız olduğundan mağduriyet yaşanmaması amacı ile süreli sağlık raporlarının geçerlilik süreleri 31 Aralık 2023 tarihine kadar yeniden uzatılmıştır. Raporlar, bu tarihten sonra kademeli olarak yenilenecek.