HAKİM SAVCI KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ 2023 | HSK Adli Yargı ve İdari Yargı kura sonuçları açıklandı! Kura Kararnamesi sonucu sorgulama

Güncelleme Tarihi:

HAKİM SAVCI KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ 2023 | HSK Adli Yargı ve İdari Yargı kura sonuçları açıklandı Kura Kararnamesi sonucu sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2023 18:55

Hakim savcı kura sonuçları isim listesi 2023 için beklenen gün geldi. Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hâkimleri Kura Töreni gerçekleşti. Hakim ve Savcı kura töreni ile kazanan isimler de belirlenmiş oldu. Hakim ve savcı kura sonuçları 2023 www.hsk.gov.tr internet adresinden yayımlandı. Adli yargı ve İdari yargı kura sonuçları HSK'nın internet adresinden sorgulanabilecek. Peki, hakim ve savcı kura sonuçları nasıl, nereden öğrenilir? 2023 Hakim savcı kura sonuçları isim listesi sorgulama ekranı.

Haberin Devamı

Hakim ve savcı kura töreni ardından kazananların isimleri de netleşmiş oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen tören adaylar tarafından ilgi gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından kura törenine geçildi. Törende isimlerini duyan hakim ve savcı adaylarının mutlulukları kameraya yansıdı. Peki, Hakim ve savcı kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte Hakim savcı kura sonuçları 2023!

HAKİM VE SAVCI KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Meslek öncesi eğitimlerini başarı ile tamamlayarak Hâkimler ve Savcılar Kurulu tarafından mesleğe kabul edilen Adli Yargı Hâkim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hâkimlerinin, kura töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 25.07.2023 tarihinde gerçekleştirilmiş olup ekte belirtilen mahallere atamaları yapılmıştır.

Haberin Devamı

Adli Yargı Hakim ve Cumhuriyet Savcıları ile İdari Yargı Hakimleri Kura Töreni Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlend. Kura sonucunda 1102 aday seçildi. Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun duyurusunda; "Mesleğe kabul edilen hâkim ve Cumhuriyet savcısı adaylarının cübbe dağıtımına ilişkin detaylar Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından ilan edilecektir." ifadeleri yer aldı.

HAKİM SAVCI KURA SONUÇLARI İSİM LİSTESİ 2023 | HSK Adli Yargı ve İdari Yargı kura sonuçları açıklandı Kura Kararnamesi sonucu sorgulama

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında; "Bugün kura çekerek göreve başlayacak 1102 arkadaşımızı tebrik ediyorum. Şu an Türkiye safında toplam 22 bin 122 hakim ve savcı görev yapıyor. Bugünkü törenle bu sayıyı 123 bin 923'e çıkarmış oluyoruz. Şehir Mehmet Kiraz savcımızın yükselttiği sancağı sizler yükselteceksiniz. Türkiye'nin 4 bir yanında fedakarca görev yapan adalet teşkilatının tüm fertlerine teşekkürlerimi iletiyorum." cümlelerine yer verdi.

Adli Yargı Kura Kararnamesi Sonucu İçin Tıklayınız

İdari Yargı Kura Kararnamesi Sonucu İçin Tıklayınız