Hafta sonu hava nasıl olacak? | 27 Kasım 2015

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu hava nasıl olacak | 27 Kasım 2015
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2015 12:21

Yurt genelinde hafta sonu havalar nasıl olacak? Meteoroloji Müdürlüğü hafta sonu için bir uyarıda bulundu mu? Hava sıcaklıkları bu hafta düşüyor mu?

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamaya göre yurt genelinde bu hafta Çarşamba gecesinden havalar itibaren ılık ve yağışlı, gelecek haftaysa soğuk ve yağışlı havanın etkisine girdi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yağışlı havaya rağmen hafta sonuna kadar normalleri üzerinde seyretmeye devam edeceğinin beklendiği belirtildi. Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre önümüzdeki hafta başından itibaren yurdun Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği ve hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalacağı bildirildi.

Hafta sonu hava nasıl olacak | 27 Kasım 2015


TÜRKİYE YAĞIŞLI HAVA ETKİSİNE GİRİYOR

Meteoroloji'den yapılan açıklamada yurdun yağışlı ve soğuk havanın etkisi altına gireceğini belirtti.
Yağışların Çanakkale’nin güneyi, Balıkesir’in batısı, İzmir, Manisa ve Aydın çevrelerinde kuvvetli , Muğla ve Antalya’da yerel olarak çok kuvvetli ve şiddetli (51-100mm) olması bekleniyor. Rüzgârın da iç ve batı bölgelerimizde güney yönlerden kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor" denildi.

PAZAR GÜNÜ HAVA YAĞMURLU OLACAK

Meteoroloji'den yurt genelinde hafta sonu için yapılan hava tahminiyse şöyle: "Yağışların Cuma günü de Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde görüleceği bekleniyor.

Yurdumuzun, üzerinde etkili olan yağışlı sisteme ilave olarak Cumartesi günü yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü ülkemizin batı bölgelerinin, Pazar günü ise Marmara’nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonunda meydana gelecek yağışların, Cuma gecesi ve Cumartesi günü Ege ve Batı Akdeniz’de Pazar günü ise Doğu Akdeniz’de kuvvetli olacağı tahmin ediliyor."

Haberin Devamı

YURT GENELİ HAFTA SONU HAVA DURUMU

MARMARA BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli, gece saatlerinde Trakya ile Çanakkale ve Balıkesir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın; güneybatısında güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

EGE BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinde İzmir ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın; kıyı kesimlerde güney yönlerden kuvvetli ve zaman zaman kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

AKDENİZ BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU  BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Eskişehir çevrelerinin, öğle saatlerinden sonra kuzeybatısı ile Sivas ve Kırıkkale çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

BATI KARADENİZ BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, Gümüşhane ve Bayburt ile öğle saatlerinden sonra Çorum ve Tokat çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, batısı ile Erzurum, Muş ve Bingöl çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa'nın kuzey çevrelerinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.