HAC boş kontenjanları ne zaman açıklanacak: Diyanet 2023 yedek kontenjan kayıtları için tarihi açıkladı... İşte detaylar

Güncelleme Tarihi:

HAC boş kontenjanları ne zaman açıklanacak: Diyanet 2023 yedek kontenjan kayıtları için tarihi açıkladı... İşte detaylar
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2023 15:46

Hac boş kontenjan kayıt tarihleri Diyanet'in açıklaması ile belli oldu. İlk defa kayıt yaptıran ve önceden kaydolanlarla birlikte 2 milyon 426 bin 114 kişinin katıldığı hac kuraları Ankara'da çekildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu'nda bilgisayar ortamında ve noter huzurunda kamuoyuna açık şekilde çekilen 2023 hac kuralarının takvimi de belli oldu. Yapılan açıklamaya göre hac kurasında ismi çıkan ancak belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, boş kontenjan kayıtları alınacak. Peki, Hac boş kontenjan kayıtları ne zaman? İşte, yedek hac kayıt tarihi hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

2023 hac yedek kontenjan başvuru tarihi ne zaman? sorusu yanıt buldu. Binlerce hacı adayı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle 15 Şubat’ta çekilemeyen hac kuraları bugün çekildi. e-Devlet üzerinden açıklanan hac sonuçlarına göre ismi çıkan ancak kesin kayıtlarını yaptırmayanların yerine yedekler sonraki aşamada boş kontenjanlara alınacaklar. Takvime göre 30 Mart-7 Nisan tarihleri arasında illere dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

HAC BOŞ KONTENJAN KAYITLARI NE ZAMAN?

Hac kuralarında ismi çıkarak kesin kayıt hakkı elde eden vatandaşlar, 13-24 Mart arasında kayıt kayıtları yaptırabilecek. Boş kalan kontenjanlara ise 30 Mart-7 Nisan arasında kayıt yapma imkanı tanınacak.

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 30 Mart-7 Nisan tarihleri arasında illere dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

Haberin Devamı

Kesin kayıtlar e-Devlet’ten yapılabileceği gibi, Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonunu seçen hacı adayları il müftülüklerine giderek, acentayı seçenlerse Diyanet İşleri Başkanlığıyla sözleşme imzalayan acentalar üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek.

HAC boş kontenjanları ne zaman açıklanacak: Diyanet 2023 yedek kontenjan kayıtları için tarihi açıkladı... İşte detaylar

HAC KAYITLARI NASIL YAPILACAK?

Kurada ismi çıkan ve kesin kayıt yaptıran vatandaşlar, il müftülüklerince hazırlanan hac hazırlık kurslarına katılabilecek. Ayrıca, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğünce hazırlanan hac eğitim portalına hacumreegitim.hac.gov.tr adresinden ulaşılabiliyor.