Güneş tutulmasında dualar kabul olur mu? Diyanet detayları

Güncelleme Tarihi:

Güneş tutulmasında dualar kabul olur mu Diyanet detayları
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2022 12:12

Güneş tutulmasında dualar kabul olur mu sorusu, dini kaynaklar aracılığıyla sorgulanıyor. Güneş tutulmasının dini boyutunu ele alan Türkiye Diyanet Vakfı, küsüf olarak da bilinen bu olaya dair hadis kaynaklarını paylaştı. Peki, Güneş tutulmasında dualar kabul olur mu? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Hadis kaynaklarında, aralarında bazı rivayet farklılıkları bulunmakla birlikte güneş tutulduğu zaman Hz. Peygamber’in küsûf namazı kıldırdığını ifade eden çok sayıda hadis mevcuttur.

Bu hadislerde Resûl-i Ekrem’in bu namaz sırasında kıraati uzun tuttuğu, namazı tamamlayınca güneş ışığının tekrar ortaya çıkmasından sonra cemaate hitap ederek, “Ay ve güneş Allah’ın varlığını ve kudretini gösteren alâmetlerdendir. Bunlar hiç kimsenin ölümünden veya yaşamasından/doğmasından dolayı tutulmaz. Ay veya güneş tutulmasını gördüğünüz zaman açılıncaya kadar namaz kılın, dua edin” dediği, bazı rivayetlerde ise Allah resulünün bu iki hadiseye şahit olunduğunda tekbir getirilmesi, sadaka verilmesi ve köle âzat edilmesini istediği ifade edilir.