Güncelleme Tarihi:
28 Kasım Perşembe günü bugün okullar tatil mi, son dakika kar tatili haberleriyle öğrenci, öğretmen ve aileler tarafından yakından takip ediliyor. Kar yağışı ve soğuk hava Türkiye'nin birçok yerinde etkisini gösteriyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre Kayseri ve Sivas başta olmak üzere pek çok ilde kar yağışı etkisini göstermeye devam ediyor. Ayrıca iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı da bekleniyor. Etkili olan kar yağışı nedeniyle kar tatili kararı valilikler tarafından alınıyor. Gerekli görülen durumlarda okullarda eğitim ve öğretime belirlenen süre boyunca ara veriliyor. Peki 28 Kasım okullar tatil mi? Bugün (Perşembe) kar tatili var mı, okullar tatil olacak mı, hangi illerde? İşte konu hakkında bilgiler...
Ordu Valiliği, kar ve buzlanma nedeniyle 2 ilçenin tamamında, 2 ilçede ise kısmen eğitime 1 gün ara verildiğini duyurdu.
Valilikten yapılan açıklamada, bazı ilçelerin mahalle yollarının kar yağışından dolayı kapalı olması ve yollarda oluşan buzlanma nedeniyle, Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinin tamamında eğitime ara verildiği ifade edildi. Açıklamada, "Akkuş ilçemizin Kurtboğaz ve Yeşilgüneycik mahallerinde bulunan okullar hariç diğer eğitim-öğretim kurumlarında, Mesudiye ilçemizin taşımalı eğitim yapılan okullarında, resmi ve özel tüm eğitim-öğretim kurumlarında 28 Kasım 2024 Perşembe günü 1 gün süreyle eğitim-öğretime ara verilmiştir" denildi.
Açıklamada ayrıca, tamamen ve kısmen eğitim-öğretime ara verilen ilçelerde engeli olan ve hamile kamu görevlilerinin de aynı gün idari izinli sayılacaklarına dikkat çekildi.
Van'da olumsuz hava şartları nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi.
Van Valiliğinden yapılan açıklamada, "Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzle yapılan değerlendirme neticesinde ilimiz genelinde bu gece ve perşembe sabah sabah saatlerinde hava sıcaklığının -6 dereceye düşeceği öngörüsüyle oluşacak buzlanma ve don olayı neticesinde kara ulaşımında oluşabilecek olumsuzluklar nedeniyle öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin can güvenliğini tehlikeye atacak olası bir kaza riskine karşı; İpekyolu, Edremit ve Tuşba ilçelerinde 28 Kasım 2024 Perşembe günü resmi/özel tüm örgün ve yaygın eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelimiz de idari izinli sayılacaktır" denildi.
Artvin’de etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Yusufeli ve Ardanuç ilçelerinde eğitim-öğretime bir gün ara verildi.
Artvin genelinde yoğun kar yağışının hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Daha önce Şavşat Kaymakamlığı tarafından iki gün süreyle eğitime ara verildiği duyurulurken, benzer bir karar bugün Yusufeli ve Ardanuç Kaymakamlıkları tarafından alındı.
Ardanuç Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“İlçemiz genelinde devam eden yoğun kar yağışının meteorolojiden alınan verilere göre gece geç saatlere kadar süreceği öngörülmektedir. Bu nedenle ulaşımdaki aksaklıklar ve öğrencilerimizin güvenliğini sağlamak amacıyla 28 Kasım Perşembe günü ilk ve orta dereceli okullar ile halk eğitim merkezinde eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir.”
Açıklamada ayrıca, ilçelerdeki kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin de aynı tarihte idari izinli sayılacağı belirtildi.
Artvin’de kar yağışının etkisinin devam ettiği ve meteorolojik tahminlere göre yağışın gece boyu süreceği kaydedildi. Yetkililer, vatandaşları ulaşımdaki aksaklıklara karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Ardahan'ın Posof ilçesinde kar nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.
Posof Kaymakamı Mehmet Fatih Kestioğlu, AA muhabirine, ilçede 2 gündür etkili olan kar yağışının ulaşımı aksattığını ifade etti.
İlçe merkezi ve köylerdeki okulları tatil etme kararı aldıklarını belirten Kestioğlu, "Kar özellikle akşam saatlerinde etkisini attırdı. Oluşabilecek risk ve tehlikelere karşı tedbir amacıyla ilçemizdeki tüm okullar perşembe günü tatil edildi." dedi.
Kestioğlu, aynı gün hamile ve engelli kamu personelinin de izinli sayılacağını belirtti.