Güncelleme Tarihi:
90 bin taşerona kadro düzenlemesi için harekete geçildi. Özellikle son dönemlerde EYT ve sözleşmeliye kadro gibi sorunların ortadan kaldırılması sonrası gözler 90 bin geçici işçiye verildi. 90 bin işçi kadrosu için şartlar ve hangi kurumların yararlanacağına yönelik çalışmalar sürüyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro ile ilgili son gelişmeleri aktardı. Konuyla ilgili teknik çalışmalar yürütüldüğünü vurgulayan Bilgin, taşerona kadro için tarih verdi. Düzenleme tamamlandıktan sonra yasalaşacak ve taşeron işçinin kadroya geçişi tamamlanacak. Peki Taşerona kadro ne zaman verilecek, şartları neler? İşte, Taşerona kadro son dakika gelişmeleri…
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kamuda kadrolu işçi haline gelmesi için geçtiğimiz yıllarda önemli bir reforma imza atılarak 1 milyon işçiye kadro verildiğini hatırlattı.
O düzenlemeden 90 bin işçinin yararlanamadığına dikkat çeken Bilgin “ Onların problemlerini kasım ayında ya da daha erken çözmüş olacağız. Şu anda geçici işçiler sorunu var. 90 bin işçinin kadroya alınması için çalışmalarımız sürüyor." dedi.
Taşeron olarak çalışan 90 bin işçinin kadroya geçiş düzenlemesi ile ilgili çalışmalar henüz tamamlandı. Çalışma tamamlandıktan sonra hangi kurumlarda işçi olarak çalışanlara kadro verileceği netlik kazanacak.
Devlet hastanelerinde çalışan veya belediyelerde görev alan taşeron işçilere kadro çıkıp çıkmayacağı düzenleme sonrası belli olacak.
Çalışma sona erdikten sonra Meclis Başkanlığı’na sunulacak. Milletvekili imzalarıyla birlikte yasa tasarısı kabul edilecek ve yasalaşacak. Henüz çalışmaya yönelik yeni bir açıklama bulunmuyor.
Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek, yasalaştı. Kanun, 26 Ocak 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre kamu kurumlarında çalışan 458 bin 615 sözleşmeliye isteğe bağlı olarak kadro verilecek.