Güncelleme Tarihi:
Sarımsak dişlerini tek tek soymak sıkıcı olabiliyor. Bunun kolay ve pratik yolunu arayanlar için püf noktasını derledik. İşte doğal antibiyotik sarımsağı jet hızıyla soyabileceğiniz o yöntemler...
Sarımsakları kabuğundan ayırmak için birkaç dakika sıcak suda bekletin. Sadece 1 dakika sonra bile kabuklarından ayrılmaya başlayacak.
Sıcak sudan çıkardığınız sarımsakları ellerinizi ıslatıp ovalayın. Kabuklarını kolayca atacaktır.
Sarımsakları diş diş ayırın ve çalkalayabileceğiniz bir kavanoza koyun. Kavanozun kapağını kapatıp sallayın. Birkaç dakikada sarımsaklar kabuğunu attığını görebilirsiniz.
Bıçak sırtıyla soyma aşçı ve şefler tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Bu teknik için bıçağın yassı tarafını sarımsak dişlerinin üzerine bastırarak kabuklarını çatlatın ve ardından elle çıkarın.
Bu yöntem sarımsak soymak için başka ekipmana gerek kalmaz ve kabukları hızlı ve kolayca ayırmanıza yardımcı olur.
Bıçakla ne kadar kuvvetli olduğunuza bağlı olarak, bir baş sarımsağı 10 dakikadan daha kısa sürede kolayca soyabilirsiniz.