Güncelleme Tarihi:
102. dönem ÖGG sınav tarihi yaklaşıyor. Bu yıl gerçekleştirilmesi planlan birçok sınav Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler sebebiyle ileri tarihlere ertelendi. 19 Şubat’ta yapılması planlanan 102. dönem Özel Güvenlik Sınavı da bu sebeple nisan ayında gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili resmi bir açıklama da yapıldı. Peki, 102. dönem Özel Güvenlik Sınavı (ÖGG) ne zaman yapılacak?
Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sebebiyle ertelenen sınavlardan birisi de 102. Dönem Özel Güvenlik Sınavı oldu. 102. dönem ÖGG sınavı 2023 yılında 19 Şubat’ta yapılacaktı. Depremden sonra yapılan duyurunun ardından sınavın 30 Nisan 2023’e ertelendiği bilgisine yer verildi.
ÖGG sınavı ile ilgili yapılan açıklamada "19/02/2023 tarihinde yapılması planlanan Özel Güvenlik 102. Temel Eğitim ve 78. Yenileme Eğitimi Sınavı, yaşanan deprem afeti nedeniyle 30/04/2023 tarihine ertelenmiştir. Daha önce başvuru kaydı bulunan adayların müracaatları 30/04/2023 tarihinde yapılacak olan sınavda geçerli olacaktır.” ifadelerine yer verildi.