Temizlenen hindiyi daha kısa sürede pişmesi, daha yumuşak olması ve derisinin nar gibi kızarması için marine etmeniz şart. Hindinizi tamamı suyun içinde kalacak şekilde tuzlu suda bekleterek marine edebileceğiniz gibi baharatlardan bir sos da hazırlayabilirsiniz. Bunun için defne yaprağı gibi aromatik otlar ve tane karabiber gibi baharatlara zeytinyağı ile limon suyu ya da sirke gibi asitli bir malzeme ekleyip üzerini bolca suyla tamamlayın. Hindinizi bir gün boyunca bu yağlı ve baharatlı suda bekletin.
Hindiyi pişirirken de bal, hardal, limon suyu, domates salçası, zeytinyağı, tereyağı gibi malzemelerden elde edeceğiniz sosu ete iyice yedirerek sürün. Bu da hem lezzet hem de görünüm açısından önemli bir adım. Bu da tamamsa pişirmeye geçebilirsiniz.