Güncelleme Tarihi:
Kamu işçileri ve hükümet arasında zam pazarlığı devam ediyor. Toplu iş sözleşmesi kapsamında hükümet, kamu işçilerine ilk toplantının ardından 6 için yüzde 30 zam ve taban aylık olarak ise 11 bin 500 TL ödermişti. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi kapsamında ikinci görüşme gerçekleşti. Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, daha önce yaptığı açıklamada işçinin talebinin yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret olduğunu ifade ederek “ İşçinin razı olmadığı rakamı imzalamayız" demişti. Hükümetin, kamu işçilerine yapılacak zam için yeni yol haritası belirlendi. Peki Son dakika Kamu işçisi zam oranı ne kadar oldu? işte, 700 bin kamu işçisi için son dakika yeni zam oranları
TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, hükümetin kamu işçisi için yeni teklifinin 12 bin lira tavan ücret ve ilk altı ay için yüzde 40 zam olduğunu açıkladı.
Birinci görüşmenin ardından hükümetin ilk teklifi ilk 6 ay için yüzde 30 zam, taban aylık olarak ise 11 bin 500 lira olmuştu. Yeni teklifte zam oranı %10 artırılırken tavan ücret 12.000 lira oldu.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay daha önce yaptığı açıklamada işçi tarafının talebinin yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban ücret olduğunu belirterek, "İşçinin razı olmadığı rakamı imzalamayız" ifadelerini kullanmıştı. Yeni teklifin ardından henüz güncel bir açıklama bulunmuyor.
Kamu işçilerinin zammı için ikinci görüşme bugün yapıldı. Üçüncü görüşmeye ve zamlara ilişkin yeni bir açıklama bulunmuyor.Hükümetin teklifi Türk-İş, işçiler ve diğer sendikalar tarafından değerlendirilecek. Önümüzdeki günlerde Türk-İş ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin daha önce yaptığı açıklamada “Esas büyük sorun, bizim toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var. Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Sizin de bir akademik çalışmanız oldu. Onu da biliyorum. Bu ortak çalışmayı birlikte değerlendirerek inşallah önümüzdeki dönemde onu hayata geçireceğiz." dedi.