Güncelleme Tarihi:
Engelli memur ataması için süreç başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Göktaş daha önce yaptığı açıklamada yeni yıl ile beraber 2 bin 392 engellinin atamasının yapılacağı müjdesini vermişti. Alımlarla ilgili beklenen açıklama geldi. Bakanlık, 2 bin 392 engellinin kamu kurumlarına atamasını başlatıyor. Tercih işlemleri için hazırlanan kılavuz paylaşılmasının ardından ais.osym.gov.tr adresinden yapılabilecek. Engelli memur alımı için 2 yılda bir EKPSS sınavları organize ediliyor. Sınavın yanı sıra kura çekimi ile de engelli memur alımı gerçekleştiriliyor. Engelli memur alımı için 2024 yılında EKPSS sınavı organize edilecek. Peki 2 bin 392 engelli memur alımı ne zaman, hangi meslek gruplarına alım yapılacak? İşte ayrıntılar...
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2 bin 392 engellinin kamu kurumlarına atamasını yapacak.
Tercih işlemleri için hazırlanan kılavuz ÖSYM tarafından yayımlandı, atamalar EKPSS puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirilecek.
Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik uyarınca ÖSYM tarafından yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) sonuçları ve kura usulü ile kamu kurum ve kuruşlarının boş kadrolarına yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2024-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebilecektir.
Adaylar tercihlerini, 10 - 19 Ocak 2024 tarihleri arasında yapabilecektir. Tercih işlemleri 10 Ocak 2024 tarihinde saat 15.15’te başlayacak ve 19 Ocak 2024 tarihinde saat 23.59'da sona erecektir.
Tercih işlemleri, Ek’te yer alan 2024-EKPSS/Kura İle Engelli Kamu Personeli Yerleştirme Tercih Kılavuzu kurallarına göre ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.
Yerleştirme işlemi için hazırlanan tercih kılavuzunun 10-19 Ocak tarihlerinde ÖSYM tarafından yayımlanacağı bildirilen açıklamada, adayların tercihlerini ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yapabileceği kaydedildi.
Atamaların EKPSS puanı ve kura yöntemiyle gerçekleştirileceği belirtilen açıklamada, tercih işlemlerinin https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılabileceği bildirildi.
Açıklamada ayrıca son 21 yılda kamuda engelli memur sayısının 12 kat artırıldığı, 68 bin 108 engellinin kendileri için uygun kadrolara atandığı, geçen sene şubat ayında da 2 bin 323 engelli vatandaşın atamasının yapıldığı hatırlatıldı.