Güncelleme Tarihi:
Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından Anadolu Üniversitesi kayıt yenileme tarihlerinde değişikliğe gitti. Öğrencilerin kayıt işlemleri 2 Mart tarihinde sona erdi. Kayıtların tamamlanmasıyla gözler AÖF sınav tarihlerine çevrildi. Üniversitelerin bahar dönemini uzaktan eğitim ile tamamlayacak olması sebebiyle sınavların nasıl yapılacağı merak ediliyor. Kayıt yapmayan öğrenciler, bahar dönemi ara ve dönem sonu sınavlarına katılamayacak. Dönem sonu not ortalaması için ara sınavlar büyük önem teşkil ediyor. Anadolu Üniversitesi, sınav takvimini resmi internet sayfasından duyurdu. Üniversitelerin online eğitime geçme kararının ardından Açıköğretim sınavlarının hangi şekilde yapılacağı merak konusu oldu. AÖF’te son olarak pandemi döneminde sınavlar online olarak düzenlenmişti. Peki AÖF sınavları online mı, nasıl yapılacak? İşte, 2023 AÖF sınav tarihleri ve yaşanan son gelişmeler…
Anadolu Üniversitesi 2022-2023 Açıköğretim sınav takvimi açıklandı. Bahar dönemi ara sınav ve dönem sonu sınav tarihleri belli oldu.
AÖF bahar dönemi ara sınavları 15-16 Nisan tarihlerinde, dönem sonu (final) sınavları ise 27-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.
Açıköğretim sınav tarihleri belli oldu. Ancak sınavların yapılış şekline ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor. Anadolu Üniversitesinin sınavların online mı yoksa yüz yüze mi yapılacağına ilişkin ilerleyen günlerde açıklama yapması bekleniyor.
Anadolu Üniversitesi bahar dönemi kayıt yenileme işlemleri 2 Mart 2023 tarihinde sona erdi. Kayıt yenileme yapan öğrenciler bir yarıyılda 45 AKTS krediyi geçmeyecek şekilde 10 ders seçimini yaptı.
AÖF bahar dönemi kayıt yenileme işlemini yapmayan veya kayıt ücretini yatırmayan adaylar ara sınav ve dönem sonu sınavlarına katılamayacak.
Anadolu Üniversitesi’nin gündeminde kayıtların tekrar başlaması veya uzatılması bulunmuyor.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) kararı doğrultusunda Açıköğretim Fakültelerinde ders geçme notu alt sınırı 35 olarak belirlenmiştir.Dönem sonunda ders geçme notu ara sınav ve dönem sonu (final) sınavı ortalaması alınarak hesaplanır.
AÖF ara sınavları %30, dönem sonu sınavları ise ortalamaya %70 etkilidir. Yaz okulu sınavları tek sınav ile yapılmaktadır. Bu sınavın başarı notuna katkısı ise %100’dür. Açıköğretim sınavlarında 4 yanlış cevap 1 doğru yanıtı puan hesaplamasında götürür. Sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir.
Açıköğretim Fakültesi’nde ara sınav ve dönem sonu sınavları tamamlandıktan sonra öğrencilerin ortalamaları ile birlikte harf notları da belli olur. Anadolu Üniversitesi’nde AA, AB, BA, BB, BC, CB ve CC harf notları geçer notlardır.
CD, DC ve DD notları ise şartlı geçer. Öğrencilerin dönem sonu not ortalaması 2.00 ve üzerindeyse bu harf notuna sahip oldukları dersleri tekrar almalarına gerek yoktur. Ancak Genel Not Ortalaması 2.00’ın altında olan öğrenciler bu notları aldığı dersler tekrar seçilebilir.
Ara sınav ve dönem sonu ortalaması 35’in altında bulunan ve FF harf notuna sahip öğrenciler ise başarısız olur.