Güncelleme Tarihi:
Anadolu Üniversitesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı akademik takvimini resmi internet sayfasından duyurdu. Açıköğretim Fakültelerinde eğitim alan öğrenciler güz döneminde ve bahar döneminde ara sınav ve dönem sonu (final) sınavlarına katılım sağlayacak. AÖF’te öğrencilere sorumlu oldukları her ders için 20 soru yöneltilecek. Öğrencilerin o dersten başarılı olmaları için en az 35 olan alt sınırı geçmeleri gerekiyor. MEB’in Açık Lise sınavlarını çevrim içi yapacağını duyurmasının ardından gözler Açık öğretim üniversitelerine çevrildi. Peki AÖF sınavları online mı, nasıl yapılacak? İşte AÖF güncel sınav tarihleri ve diğer detaylar…
Yayınlanan takvime göre öğrenciler güz ve bahar dönemlerinde ara sınav ile final sınavlarına katılacak. Güz dönemi vize sınavları 10-11 Aralık 2022, dönem sonu sınavı olarak da bilinen final sınavları ise 21-22 Ocak 2023 tarihinde yapılacak.
Anadolu Üniversitesi’nin açıkladığı takvim incelendiğinde Bahar dönemi ara sınavları, 15-16 Nisan, final sınavları 27-28 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek.
Anadolu Üniversitesi güz dönemi sınavları yüz yüze olacak şekilde gerçekleştirilecek. AÖF’ten sınavların online yapılmasına ilişkin bir açıklama bulunmuyor. Sınavdan 1 hafta önce adaylar sınav giriş belgelerini anadolu.edu.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve şifresiyle öğrenebilir.
AÖF sınav giriş belgeleri, sınav gününde geçerli kimlik belgeleri ile beraber öğrencilerin yanında bulunmalıdır. Sınav görevlilerine gösterilecek sınav giriş belgesinin üzerinde adayın güncel fotoğrafı, salon, sıra numarası ve sınav kuralları yer alacak.
Anadolu Üniversitesi senato kararı gereği AÖF bütünleme veya telafi sınavı organize etmiyor. Başarısız öğrenciler, mezun olmak isteyenler veya üst sınıftan ders almak isteyenler yaz okulu sınavlarına katılım gösteriyor. Yaz okulu sınavları güz ve bahar dönemi sonunda yapılmaktadır. Yayınlanan takvime göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı AÖF yaz okulu sınavları 19 Ağustos 2023’de yapılacak.
AÖF Açıköğretim sınavları yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. Sınavda ölçme ve değerlendirme işlemleri 100 puan üzerinden yapılır. Öğrenciler kayıt yenileme döneminde ders seçimi yaptıkları derslerden sorumlu tutulur. Seçilen her bir ders için adaylara toplam 20 soru yöneltilir. Açıköğretim Fakültelerinin aldığı karar doğrultusunda ders geçme notu 35 olarak belirlenmiştir. Bu notun altında puana sahip olan öğrenciler başarısız olur.