Güncelleme Tarihi:
Yarın okullar açılıyor mu, sorusunun cevabı Milli Eğitim Bakanlığının açıkladığı takvim ile belli oldu. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran cuma günü sona ermiş ve milyonlarca öğrenci için yaz tatili başlamıştı. Haziran, Temmuz, Ağustos aylarında tatil yapan öğrenciler Eylül ayının ilk haftası geride kalırken okulların durumunu merak ediyor. Okul ve kırtasiye alışverişlerini tamamlayan veliler ise 11 Eylül Pazartesi hangi kademelerin okula başlayacağını araştırıyor. Öğrenciler okullar açıldıktan sonra Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri okula gidecek. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni eğitim öğretim döneminde alınan karara göre öğrencilerin sınıflarda cep telefonu kullanması yasak olacak. Peki 11 Eylül Pazartesi okullar açılıyor mu, tatil mi? Yarın okul var mı, yok mu? İşte, MEB takvimi…
11 Eylül Pazartesi günü 2023-2024 eğitim öğretim yılının 1. dönemi başlayacak. Okullarda ilk ders zili yarın çalacak.
Uyum haftası kapsamında İlkokul 1. sınıf ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri okula başlamıştı. Yarın ise İlkokul 2,3,4. sınıf ile ortaokul 5,6,7,8. sınıf ve lise 10,11 ve 12’nci sınıf öğrencileri için okullar açılacak.
2023-2024 eğitim öğretim yılı 1. dönemin başlangıcı 11 Eylül
Okullarda ilk ara tatil 13-17 Kasım 2023
Sömestr (Yarıyıl) tatili 22 Ocak-2 Şubat 2024
Okullarda ikinci ara tatil 8-12 Nisan 2023
2023-2024 yılı okulların kapanması 14 Haziran 2023
2024-25 eğitim yılı 9 Eylül 2024’te başlayacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yapılan değişiklikleri duyurdu. Yeni eğitim yılında Art arda iki gün özürsüz devamsızlık yapan öğrencinin durumu posta, e-posta veya diğer iletişim araçlarıyla velisine bildirilecek, veli okula davet edilerek öğrencinin durumu hakkında bilgilendirilecek ve varsa özür belgesini okul yönetimine teslim etmesi istenecek.
Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplam 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.
Yönetmelik ile liselerde sınıf geçme maddelerinde bir dizi düzenleme daha yapıldı. Buna göre, daha önce bir üst sınıfa geçişler için gerekli 50 ortalama artık yeterli olmayacak.
Öğrencilerin sınıf geçmelerine yönelik, derslere ilişkin yeterlilik ve kazanımlara sahip olarak eğitim ve öğretim süreçlerini tamamlamalarını sağlamak amacıyla yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
Öğrencilerin, eğitim ortamlarında cep telefonlarını ve diğer bilişim araçlarını, yönetmelikte yer alan hükümler doğrultusunda kullanmalarına yönelik tedbirleri alınacak.