Galatasaray Benfica maçı hangi kanalda, saat kaçta? CANLI

Güncelleme Tarihi:

Galatasaray Benfica maçı hangi kanalda, saat kaçta CANLI
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 10:34

Galatasaray Benfica maçı hangi kanalda, saat kaçta? Galatasaray Benfica Şampiyonlar Ligi maçı 21 Ekim Çarşamba günü Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da oynanacak. Peki, Galatasaray Benfica maçı saat kaçta ve hangi kanalda olacak?

Haberin Devamı

Galatasaray bu akşam sahasında Benfica'yı konuk edecek. Grupta işleri pek iyi gitmeyen Galatasaray'ın, Benfica karşısında tek hedefi mutlak galibiyet. Peki Galatasaray Benfica maçı saat kaçta ve hangi kanalda canlı olarak izlenecek?

Galatasaray Benfica maçı hangi kanalda, saat kaçta CANLI

MAÇ SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

STAT: Ali Sami Yen Spor Kompleksi

TARİH: 21 Ekim Çarşamba

SAAT: 21.45

KANAL: Tivibu spor

BENFİCA TEKNİK DİREKTÖRÜ İDDİALI KONUŞTU

Atletico Madrid'i deplasmanda devirdiklerine dikkat çeken Benfica Teknik Direktörü Vitoria, Galatasaray maçı için iddialı konuştu.

Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, Galatasaray maçıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda düğümü çözecek maç olarak bakılan Galatasaray-Benfica karşılaşması ile ilgili düşüncelerini paylaşan deneyimli teknik adam sarı-kırmızılı ekibe meydan okudu.

Haberin Devamı

Portekiz basınına açıklamalarda bulunan Vitoria, "Gelecek çarşamba farklı bir maç olacak. Üç puanı hanemize yazdırmak istiyoruz. Türkiye'de sahaya çıktığımızda tek hedefimiz bu olacak. Ancak değişik bir mücadele olacak. Geriden gelerek kazandığımız Atletico Madrid maçıyla birlikte havamızı bulduk. Yenik duruma düşsek de bırakmayacağımızı gösterdik. Portekiz'deki maçımız kolay değil ama buna karşın Çarşamba gününe tam hazır olacağız. Kazanmaya yönelik çalışmalar yürütüyoruz ve Türkiye'ye galibiyet için gidiyoruz" diye konuştu.

C grubu'nda durum şu şekilde:

Teknik patron Hamza Hamzaoğlu komutasındaki Galatasaray, gruptaki ilk maçında İstanbul'da konuk ettiği Atletico Madrid'e 2-0 mağlup olmuştu. Sarı-Kırmızılılar, 2. hafta müsabakasında ise Astana ile deplasmanda 2-2 berabere kalmıştı.

Grupta oynadığı ilk mücadelede evinde ağırladığı Kazak ekibi Astana'yı 2-0'lık skorla geçen Portekiz devi, 2. hafta karşılaşmasında İspanya'da Atletico Madrid ile kozlarını paylaşmış, rakibini 2-1 yenerek önemli bir zafer elde etmişti.

GALATASARAYIN ŞAMPİYONLAR LİGİ MAÇLARI

Haberin Devamı

BENFİCA, TÜRK TAKIMLARINA ALIŞKIN

Galatasaray'ın yarınki rakibi Benfica, bugüne kadar Türk takımlarıyla 5 kez eşleşip, 9 müsabaka oynadı. Bu karşılaşmalarda 4 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi alan Portekiz ekibinin, deplasmanda hiç maç kazanamaması da dikkati çekti.

Benfica'nın Türk takımlarıyla ilk karşılaşması, 1975-76 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası ilk turunda Fenerbahçe'ye karşı oldu. Sarı-lacivertli ekibi evinde 7-0 yenen Benfica, deplasmanda 1-0 kaybetmesine karşın bir üst tura çıkan taraf oldu.

Portekiz ekibi, 1980-81 sezonu Kupa Galipleri Kupası ilk turunda Altay'la eşleşti. İzmir'de yapılan ilk maçı 0-0 berabere tamamlayan Benfica, evinde 4-0 kazanarak tura adını yazdırdı.

Türk takımlarına karşı Avrupa'daki üçüncü eşleşmesinde 2008-09 sezonu UEFA Kupası gruplarında Galatasaray'la karşı karşıya gelen Benfica, evinde yaptığı tek maçı 2-0 yitirip, iç sahada bir Türk temsilcisine ilk ve son kez yenildi.

Haberin Devamı

Benfica, UEFA Şampiyonlar Ligi 2012-2013 sezonu 3. ön eleme turunda Trabzonspor'la eşleşti ve ilk maçın evinde 2-0 kazanıp, rövanşta 1-1 berabere kalarak, bu kulvarda yoluna devam etti.

Portekiz temsilcisinin bir Türk ekibiyle son karşılaşmaları ise 2012-2013 sezonu UEFA Avrupa Ligi yarı finalinde Fenerbahçe'yle oldu. İlk maçı İstanbul'da 1-0 kaybeden Benfica, rövanşı Lizbon'da 3-1 kazanıp, adını finale yazdıran taraf oldu. Benfica, finalde İngiliz ekibi Chelsea'ye 2-1 yenilerek, kupayı evine götürme hedefini gerçekleştiremedi.