FED FAİZ KARARI OCAK 2023: FED faiz kararı ne zaman, yarın saat kaçta açıklanacak? Piyasalar yılın ilk faiz toplantısına çevrildi... İşte uzmanların beklentisi

Güncelleme Tarihi:

FED FAİZ KARARI OCAK 2023: FED faiz kararı ne zaman, yarın saat kaçta açıklanacak Piyasalar yılın ilk faiz toplantısına çevrildi... İşte uzmanların beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2023 18:38

FED faiz kararı ocak 2023 belli oluyor. FED faiz kararı olarak bilinen Ocak ayı FED toplantı takvimi için geri sayım başladı. Altın, dolar ve kripto para yatırımcılarının beklediği FED faiz kararı şubat başında belli olacak. Yılın ilk faiz kararı öncesi Fed'den 50 baz puanlık artış gelmesi beklenirken 2 aydır düşen enflasyon nedeniyle bu beklenti 25 baz puana geriledi. ABD Merkez Bankası (FED) yılın ilk faiz kararını 1 Şubat tarihinde dünya kamuoyu ile paylaşacak. İşte, 2023 Ocak ayı FED faiz beklentisi ve ayrıntılar.

Haberin Devamı

FED faiz kararı için gözler yapılacak toplantıya çevrildi. Aralık ayındaki son toplantısında politika faizini art arda dört 75 baz puanlık artışın ardından yavaşlatarak 50 baz puan artıran FED'in ocak ayında vereceği faiz kararı küresel piyasalara yön verecek. Uzmanlara göre ABD'de düşüş patikasına giren enflasyon nedeniyle Fed'in yılın ilk toplantısında faiz artırım hızında düşüş yapması bekleniyor. 

FED FAİZ KARARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ABD Merkez Bankası (FED) faiz kararı için toplantı takvimi belli oldu. Ocak ayı FED toplantısı 31 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde yapılacak. FED faiz kararı 1 Şubat'ta dünya kamuoyu ile paylaşılacak.

FED FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDE?

Altın fiyatları hızlı yükselişin ardından durağanlaşmaya başladı. Küresel enflasyon sorununun çözülmeye başladığına dair gelen sinyallerle birlikte yükseliş gösteren altın Fed'in faiz kararı öncesinde durgun seyrediyor.

Haberin Devamı

1 Şubat 2023 tarihinde Fed'in açıklayacağı faiz kararı ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarıyla altının yön bulması bekleniyor.

ABD'de düşüş patikasına giren enflasyon nedeniyle Fed'in faiz artırım hızında düşüş yapması bekleniyor. Fed'den 50 baz puanlık artış gelmesi beklenirken 2 aydır düşen enflasyon nedeniyle bu beklenti 25 baz puana geriledi. Fed Başkanı Jerome Powell'ın da güvercin mesajlar vermesi bekleniyor ve bununla birlikte altının pozitif yön izlemesi beklentisi yükseliyor.

2023 FED TOPLANTI TAKVİMİ

FED'in 2023 yılı toplantı takvimi internet adresinden yayınlandı. Bu yılki toplantı tarihleri şöyle;

Ocak/Şubat: 31-1

Mart: 21-22

Mayıs: 2-3

Haziran: 13-14

Temmuz: 25-26

Eylül: 19-20

Ekim/Kasım: 31-1

Aralık: 12-13

Haberle ilgili daha fazlası: