EYT SON DURUM BİLGİLERİ: EYT ne zaman çıkacak? Staj ve çıraklık sigortası EYT için sayılacak mı? Bakan Bilgin canlı yayında yanıt verdi

Güncelleme Tarihi:

EYT SON DURUM BİLGİLERİ: EYT ne zaman çıkacak Staj ve çıraklık sigortası EYT için sayılacak mı Bakan Bilgin canlı yayında yanıt verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2022 08:50

EYT son durum açıklaması Bakan Bilgin'den geldi. Kamuoyunun uzun süredir gündeminde yer alan EYT düzenlemesi için çalışmaların başlamasıyla EYT kimleri kapsayacak sorusu merak konusu olurken, önemli değerlendirmeler geldi. Bakan Bilgin, "Biz burada EYT’lilerin sorunlarının çözümüne yönelik bir çalışma içindeyiz. Tek tip bir düzenleme olacak." diyerek tarih verdi. Öte yandan Bilgin Staj ve çıraklık sigortası EYT için geçerli mi olacak? sorusuna da yanıt verdi.

Haberin Devamı

EYT'liler ilk emekli maaşını ne zaman alacak sorusu gündemde yer almaya devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT için çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin TRT Haber'de sözleşmeli personellerin kadroya geçişindeki kriterler, yüzbinlerce vatandaşın merakla beklediği EYT ve gündeme dair önemli soruları cevapladı. 

1999 ÖNCESİ VE SONRASI NEDEN ÖNEMLİ?

Bakan Bilgin şu açıklamalarda bulundu;

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda, 1999’da Türkiye’de ‘reform’ denilen bir uygulama yapılmış. Ve o tarihten önce işe başlayanların emeklilik için gereli olan şartları değiştirilmiş. Prim gün sayıları, prim ödemeleri ve yaş emeklilik şartlarına eklenmiş.

EYT'DE STAJYER VE ÇIRAKLIK SİGORTASI GEÇERLİ Mİ?

Bizim emeklilik sistemimizdeki denge bozulmuş. Bunu etkileyen faktörlerden biri de nüfustaki yaşlanma. Biz burada EYT’lilerin sorunun çözümüne yönelik bir çalışma içindeyiz. Tek tip bir düzenleme olacak. Bütün çalışanların gerçek verileri elimizde. Biz bu çalışmayı aralıkta Meclis’e sunacağımızı duyurduk. Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil.

Haberin Devamı

EYT NE ZAMAN ÇIKACAK?

Aralıkta meclise intikal ettireceğiz.

EYT'LİLER İLK EMEKLİ MAAŞINI NE ZAMAN ALACAK?

EYT'lilerle ilgili sürecin 2023 Ocak ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor. Süreç hakkındaki detayların önümüzdeki haftalarda netleşeceği düşünülüyor.