EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU 2023 SON DURUM || Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor? 150 bin TL evlilik kredisi nasıl alınır? İşte detaylar

Güncelleme Tarihi:

EVLİLİK KREDİSİ BAŞVURU 2023 SON DURUM || Faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlıyor 150 bin TL evlilik kredisi nasıl alınır İşte detaylar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 10:50

Evlilik kredisi başvuru detayları gündemde yer almaya devam ediyor. Evlilik kredisi başvurusu ne zaman? sorusu pek çok vatandaş tarafından merakla araştırılıyor. Faizsiz 150 bin evlilik kredisi müjdesi seçim öncesinde verilmişti. Evlilik kredisinin kaynağını kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası sağlayacak. Peki, 2 yıl geri ödemesiz faizsiz evlilik kredisi başvuruları ne zaman başlayacak? Evlilik kredisi şartları neler, yaş sınırı olacak mı?

Haberin Devamı

Evlilik kredisi şartları ve başvuruların nasıl yapılacağı, vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Faizsiz evlilik kredisi için pek çok vatandaş, Haziran ayı ile birlikte düğün mevsimine girilirken internet üzerinden araştırmalarına başladı. Seçim öncesi açıklanan 150 bin TL faizsiz evlilik kredisi için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz.” açıklamasında bulunmuştu. Peki, Evlilik kredisi şartları belli oldu mu? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ 2023 NE ZAMAN ÇIKACAK, ŞARTLARI NELER?

Seçimler sonrası gözler evlilik kredisi müjdesine çevrildi. 2023 seçimleri kapsamında AK Parti Seçim Beyannamesi duyuruları arasında en çok dikkat çeken konulardan birisi de 2 yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli faizsiz evlilik kredisi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamada yeni evlenecek çiftlere destek olmak amacıyla iki yıl geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi verileceğini açıkladı. Ayrıca Aile ve Gençlik Bankası üzerinden çocukların eğitimi başta olmak üzere aile kurumunu koruyan ve güçlendiren çeşitli hizmet desteği de sağlanacağı duyuruldu. Evlilik kredisi veren bankalar, başvuru tarihleri ve şartları henüz belli olmadı. Konuyla ilgili detayların yakın zaman içerisinde belli olması bekleniyor.

Haberin Devamı

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ YAŞ SINIRI OLACAK MI?

Faizsiz evlilik kredisi konusunda en çok merak edilen konulardan birisi de yaş sınırının olup olmayacağı oldu. Konuyla ilgili detaylar henüz paylaşılmadı.

FAİZSİZ EVLİLİK KREDİSİ NE KADAR, KAÇ TL?

Yeni evlilikleri teşvik etmek üzere, Aile ve Gençlik Bankası üzerinden yeni evlenen çiftlere iki yılı geri ödemesiz 48 ay vadeli 150 bin lira faizsiz evlilik kredisi vereceğiz" Buna göre, yeni evlenen çiftlere faizsiz, 24 ay geri ödemesiz ve 48 ay (4 yıl) vadeli 150 bin TL devlet destekli evlilik kredisi sağlanacak.

EVLENME KREDİSİ İÇİN KAYNAK AİLE VE GENÇLİK BANKASI

Haberin Devamı

Evlilik kredisinin kaynağını kurulacak olan Aile Ve Gençlik Bankası sağlayacak. Uluslararası standartlarda kurulacak bu sosyal amaçlı banka dijital ortamda hizmet verecek. Banka para kaynağını Karadeniz gazı ve diğer petrol gelirlerinden oluşturulan fondan alacak. Böylelikle bu gelirler banka tarafından kontrol edilip sosyal desteklerde kullanılacak.