EVDE BAKIM MAAŞI SON DAKİKA: Evde bakım maaşı yatan iller için resmi açıklama geldi

Güncelleme Tarihi:

EVDE BAKIM MAAŞI SON DAKİKA: Evde bakım maaşı yatan iller için resmi açıklama geldi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 16:00

Evde bakım maaşı hangi illerde yattı sorusu günün öne çıkan konuları arasında yer alıyor. İhtiyaç sahiplerine verilen evde bakım maaşı için vatandaşların araştırmaları devam ediyor. Her ay belirli gün aralıklarında hesaplara yatırılan engelli evde bakım maaşı, 16 Ağustos 2022 günü araştırılmaya başlandı. Engelli maaşı alan kişilerin bakımından sorumlu bireylerin hesaplarına yatırılan evde bakım parası, belirli tarihlerde hesaplardan çekilebiliyor Her ay düzenli olarak hesaplara yatırılan evde bakım maaşının yatıp yatmadığı merak ediliyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı? İşte evde bakım maaşı hakkında Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama

Haberin Devamı

Evde bakım maaşı hangi illerde yattı? sorusu son gelişmeler ile takip ediliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından her ay ihtiyaç sahiplerine ödenen evde bakım maaşı için gözler yapılacak açıklamaya çevrildi. E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor. Peki, 16 Ağustos 2022 evde bakım maaşı yattı mı? İşte, E-Devlet engelli evde bakım parası sorgulama ekranı ve konuyla ilgili bilgiler.

15 AĞUSTOS 2022 EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER LİSTESİ

EVDE BAKIM MAAŞI SON DAKİKA: Evde bakım maaşı yatan iller için resmi açıklama geldi

MAAŞLAR AYIN HANGİ GÜNÜ YATIRILIYOR?

Haberin Devamı

Evde bakım yardımı her ay yatırılmakta olup, normal dönemde her ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılmaktadır.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPARKEN DİKKAT EDİN

Engellinin ikametgâh adresinin değişmesi hâlinde, yeni ikametgâh adresinin akrabası tarafından en geç on beş gün içinde il müdürlüğüne bildirilmesi zorunludur. Aksi takdirde sorumlular hakkında hukuki veya idari işlem yapılır.

ENGELLİ EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.

Maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden alanlar, büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747'ye göndererek maaşlarının yatıp yatmadığı hakkında bilgi sahibi olabiliyor.

EVDE BAKIM MAAŞINIZI E-DEVLET ÜZERİNDEN SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ