Eğitim ödeneği ne zaman, hangi tarihler arasında yatırılacak...  Milli Eğitim Bakanlığı tarihleri belirledi. İşte 1.325 lira öğretim ödeneği detayları

Güncelleme Tarihi:

Eğitim ödeneği ne zaman, hangi tarihler arasında yatırılacak...  Milli Eğitim Bakanlığı tarihleri belirledi. İşte 1.325 lira öğretim ödeneği detayları
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2022 13:03

Kırtasiye parasının ne zaman yatacağı, öğretmenler tarafından son gelişmeler ile takip ediliyor. Her yeni eğitim öğretim dönemi öncesi ödenen eğitim ödeneği bu sene 1.325 TL olarak verilecek. Kırtasiye parası ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları için ödenecek. Gözler şimdi ödeme tarihinde. Peki, 2022 eğitim ödeneği ne zaman yatacak? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Öğretmenlere eğitim ödeneği ne zaman verilecek, sorusu okulların açılmasına kısa süre kala gündeme geldi. Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda görev yapan öğretmenlere, kırtasiye parası, eğitim öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara verilecek. Eylülün ilk haftasından başlayarak son haftasına kadar ödemelerin yapılması ön görülüyor. Ancak konu hakkında bir açıklama henüz gelmedi.

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATAR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. Maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenen paradır.

Haberin Devamı

Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl için yüzde 2,5 zam yapılıyor.

EĞİTİM ÖDENEĞİ (KIRTASİYE PARASI) NEDİR?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 32. maddesine göre hazırlık ödeneği, eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğitim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dahil) ödenir. Hazırlık ödeneğinden faydalananlar haricinde yer alan hizmetli, memur gibi devlet çalışanları yararlanamıyor.