Cumhurbaşkanı adayı çekilebilir mi, çekilirse oyları geçersiz mi olur? Muharrem İnce'nin açıklaması sonrası işte detaylar

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı adayı çekilebilir mi, çekilirse oyları geçersiz mi olur Muharrem İncenin açıklaması sonrası işte detaylar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 11, 2023 14:40

Cumhurbaşkanı adayı çekilebilir mi, çekilirse oyları geçersiz mi olur? sorularının yanıtları Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin; 'Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekiliyorum' açıklamasının ardından günün aranan konuları arasındaki yerini aldı.

Haberin Devamı

İYİ Parti’nin Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Temsilcisi Mustafa Tolga Öztürk, Twitter paylaşımda 14 Mayıs seçimlerine ilişkin “Cumhurbaşkanı adayı çekilirse ne olur?” sorusuna yanıt verdi.

Mustafa Tolga Öztürk, Cumhurbaşkanı adaylarından birinin seçimden çekilmesi durumunda;

* Oy pusulası değiştirilmez.

* Adayın aldığı oylar geçersiz sayılmaz.

* Çekilen adayın %50+1 alması durumunda ise 2. Turda 2. Aday Ve 3. Aday ikinci tura kalmış kabul edilir ve seçimler iki aday arasında gerçekleşir.
açıklamasında bulundu.

Muharrem İnce'nin açıklamalarından öne çıkanlar...

"SON 45 GÜNDE YAŞADIKLARIMI 45 YILDA YAŞAMADIM"

"ADAYLIKTAN ÇEKİLİYORUM"

Pazar günü sandığa gideceğiz. Memleket Partisi Türkiye'nin geleceği için önemlidir. Mutlaka o Meclis'te olmalıdır. HDP var, CHP listelerindeki 77 Saadet'li, Deva'lı Gelecek'li var. Atatürkçüler azınlıkta olacak Meclis'te. Atatürkçülerin o Meclis'te olması lazım. Türkiye'nin sigortası Memleket Partisi'dir. İstedikleri kadar montaj yapsınlar. Memleket Partisi'ne her evden bir oy istiyorum. Bu atılan iftiralara, Saraya giden CHP'liden başlayarak saraydan para aldı çekilemez diyenlere bu alçaklığı yapanlara sesleniyorum; diyorum ki benim bu kumpaslardan, bu montajlardan, bu sahte dekontlardan, olmayan ciplerden korktuğum yok. 45 gündür buna direniyorum. En son geldikleri nokta, saraydan para aldı parayı geri mi ödeyecek diye soranlar var. Adaylıktan çekiliyorum, bunu memleketim için yapıyorum. Ne sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan diyerek bir kanal açmaya çalıştım, başaramadık. Hiçbir bahaneleri kalmasın. Seçimi kaybettiklerinde seçimin sabahı bütün suçu bize atacaklar. Her evden Memleket Partisi'ne bir oy istiyorum.

Haberin Devamı

Duvarlara Karaoğlan Ecevit yazdım, 5 dönem milletvekilliği yaptım, cumhurbaşkanı adayı oldum, parti kurdum. Hiç kul hakkı yememeye özen gösterdim. Doğru varsa iktidar muhalefet demeden sahip çıktım. Haksızlık yaptığım insanlar olabilir, bana da yapıldı. Son 45 günde bana yapılan haksızlıkları hiç görmedim. Sahte Haberler sahte görüntüler. İsrailli porno sitesinden alıp kelleyi kesiyor yayınlıyor. Bunu yayınlayanlar var. Bütün bunlar olurken bu ülkenin savcıları gazetecileri buna değinmedi. 45 gündür itibar suikastı yapılıyor. Diyerek adaylıktan çekildiğini açıkladı.