ÇANKIRI SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYET'TE OLACAK | ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Son seçimde Çankırı AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları… Çankırı kaç milletvekili çıkarıyor?

Güncelleme Tarihi:

ÇANKIRI SEÇİM SONUÇLARI HÜRRİYETTE OLACAK | ÇANKIRI MİLLETVEKİLİ ADAYLARI 2023: Son seçimde Çankırı AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti oy oranları… Çankırı kaç milletvekili çıkarıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2023 17:58

Çankırı seçim sonuçları 14 Mayıs seçimleri kapsamında bölge halkı tarafından merak ediliyor. Bugün, toplamda 64 milyondan fazla seçmen vatandaşlık hakkını kullanarak oy kullanma işlemi gerçekleştirdi. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti Çankırı milletvekili adayları dışında, son seçimde alınan oy oranları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Çankırı kaç milletvekili çıkarıyor? Çankırı seçim sonuçları 2023 saat kaçta açıklanacak? İşte Çankırı son seçim sonuçları ve güncel seçmen sayısı hakkında detaylı bilgiler!

Haberin Devamı

Bugün gerçekleştirilen seçimler kapsamında Çankırı seçim sonuçları araştırılıyor. Sabah saat 08.00’de başlayacak seçimler 17.00’de son bulurken seçim sonuçları da milyonlarca vatandaş tarafından takip edilecek. Çankırı seçim sonuçları 2023 yılı cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri çerçevesinde bölgede büyük öneme sahip olacak. Yayın yasağı biter bitmez tüm sonuçlar “Hurriyet.com.tr”de paylaşılıyor. Peki, Çankırı kaç milletvekili çıkarıyor? İşte Çankırı seçim sonuçları 2023!

 

Saat 01.56 itibarıyla...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde il genelinde sandıkların tamamı açıldı. İşte Cumhurbaşkanı adaylarının aldıkları oy oranları:

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: %72.14

KEMAL KILIÇDAROĞLU: %20.34

SİNAN OĞAN: %7.06

Haberin Devamı

MUHARREM İNCE: %0.47

Milletvekili seçimlerinde ise sandıkların tamamı açılırken oluşan son durum şöyle:

Cumhur İttifakı %78.06
AK Parti %42.5
MHP %31.5
YRP %3.04
BBP %1.03

2023 SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

Adalet ve Kalkınma Partisi

1 MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU

2 SALİM ÇİVİTCİOĞLU

Milliyetçi Hareket Partisi

1 PELİN YILIK

2 İSMAİL ARSLANER

İyi Parti

1 MEHMET ALİ KARAMEMİŞ

2 OYA YAKIN

SON SEÇİMDE (2018) ÇANKIRI KAÇ MİLLETVEKİLİ ÇIKARDI?

2018 yılında Türkiye'de yapılan genel seçimlerde, Çankırı’nın 27. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri seçildi. Bu seçimlerde Çankırı ilinden 2 milletvekili seçildi ve aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı seçimi de yapıldı.

SON SEÇİMDE (2018) ÇANKIRI’DAN HANGİ MİLLETVEKİLLERİ ÇIKMIŞTI?

MUHAMMET EMİN AKBAŞOĞLU ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

SALİM ÇİVİTCİOĞLU ADALET VE KALKINMA PARTİSİ

HANGİ ZARFLAR GEÇERLİ?

Sandık kurulu mührü bulunmamasına rağmen Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu filigranı, amblemi ve ilçe seçim kurulu mührü bulunan zarflar ile üzerinde leke veya çizik bulunsa dahi bunun özel işaret koymak amacıyla yapıldığı kesin olarak anlaşılamayan zarflar geçerli sayılacak.

HANGİ ZARFLAR GEÇERSİZ?

YSK genelgesine göre de sandık kurulunca verilen biçim ve renkte olmayan, “Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Seçim Kurulu” filigranı olmayan kâğıttan imal edilmiş olan, Yüksek Seçim Kurulu amblemi olmayan, üzerinde ilçe seçim kurulu mührü bulunmayan, üzerinde sandık kurulu mührü bulunmayan, tamamı yırtılmış olan, üzerinde ilçe seçim kurulu ve sandık kurulu mührü dışında herhangi bir mühür, imza, yazı, parmak izi veya herhangi bir işaret bulunan zarflar da geçersiz sayılacak.