Bekir Karasu kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? Cansız bedenine ulaşıldı

Güncelleme Tarihi:

Bekir Karasu kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti Cansız bedenine ulaşıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2024 10:45

Bekir Karasu, hayatını kaybetmesinin ardından kariyeri ve biyografisi ile merak edilen isimler arasında yer almaya başladı. Son olarak Eskişehir Teknik Üniversitesinde görev yapan Prof. Dr. Bekir Karasu, bir süredir kayıp ilanı ile aranıyordu. Prof. Dr. Karasu'nun cansız bedenine ulaşıldı. Bekir Karasu kimdir, nereli, kaç yaşında vefat etti? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Bekir Karasu, 1965 yılında Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde doğdu. İlk ve orta tahsilini tamamladıktan sonra Konya Gazi Lisesi’nden mezun oldu.

1982 yılında İ.T.Ü. Kimya-Metalurji Fakültesi Metalurji Mühendisliği Bölümü’ne girerek 1986 yılında iyi bir dereceyle lisans eğitimini tamamladı.

1988 yılında T.C. Milli Eğitim bakanlığı burslu öğrencisi olma sıfatını kazanarak 1989-90 döneminde Sheffield Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans ve 1990-94 döneminde aynı üniversitenin Cam Mühendisliği Bölümü’nde doktora eğitimini tamamladı.

Kasım 1994’den itibaren Anadolu Üniversitesi Seramik Mühendisliği Bölümü’nde öğretim üyeliği görevine başladı.

Nisan-Ekim 1997 tarihleri arasında Japonya’da Seramik Gelişim Teknolojisi II adlı kursa katılan Bekir KARASU Anadolu Üniversitesi’nin ardından Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesinde eğitim vermeye başlamıştı.