Avrasya Tüneli trafiğe ne zaman kapatılacak? İBB’den açıklama! Avrasya tüneli kaç saat kapalı kalacak?

Güncelleme Tarihi:

Avrasya Tüneli trafiğe ne zaman kapatılacak İBB’den açıklama  Avrasya tüneli kaç saat kapalı kalacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2023 13:41

Avrasya Tüneli’ni kullanan sürücüler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin aldığı karar sonrası tünelin kaç saat kapalı olacağını merak ediyor. İBB’den yapılan açıklamada Avrasya Tüneli'ndeki bakım ve onarım çalışmaları sebebiyle bu gece (2 Haziran) saat 00.01’den itibaren Avrasya Tüneli'nin araç trafiğine kapalı olacağını duyurdu. Avrupa ve Asya kıtasını birbirine bağlayan tünel özellikle gün içerisinde trafiğe takılmak istemeyen sürücüler tarafından sıklıkla tercih ediliyordu. Peki Avrasya Tüneli ne kadar kapalı kalacak? İşte, İBB’den yapılan açıklamanın detayları…

Haberin Devamı

İBB Ulaşım Yönetim Merkezi'nden yapılan açıklamada bu gece Avrasya Tüneli’nin geliş ve gidiş iki yönlü trafiğe kapatılacağı bilgisi paylaşıldı. Avrupa ve Asya kıtasını birbirine bağlayan tünel ile hem trafikten uzak kalan sürücüler hem de zamandan tasarruf ediyordu. İBB tarafından yapılacak bakım ve onarım çalışmasının sona ermesiyle Avrasya Tüneli tekrar açılacak. Avrasya Tüneli bu gece saat 00.01’den itibaren sabah saat 05:00 saatine kadar kapalı olacak. İşte, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama…

AVRASYA TÜNELİ NE ZAMAN KAPATILACAK?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Yönetim Merkezi'nin duyurusuna göre "Avrasya Tüneli Bakım Onarım Çalışması nedeniyle 2 Haziran 2023 tarihinde saat 00.01 - 05:00 saatleri arasında her iki yönde trafiğe kapatılacaktır" denildi.

Haberin Devamı

AVRASYA TÜNELİ 2023 GEÇİŞ ÜCRETLERİ

Avrasya Tünel ücretinde gece ve gündüz tarifesi bulunmaktadır. Tek yön geçiş ücretleri gündüz tarifesinde otomobiller için 53 TL, minibüsler için ise 79,5 TL’dir.

Avrasya gece tarifesinde ise %50 indirimli ücretler geçerlidir. Yani otomobiller Avrasya Tüneli'nden gece uygulamasında 26,5 TL ödeyerek, minibüsler ise 39,75 TL ödeyerek geçebilmektedir.

Avrasya Tüneli’nde geçişlerde 05:00-23:59 saatleri arası gündüz tarifesi, 00:00-04:59 saatleri arası gece tarifesi uygulanmaktadır.