ATA AÖF güz dönemi sınav tarihleri: 2022-2023 ATA AÖF ara ve dönem sonu sınavları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

ATA AÖF güz dönemi sınav tarihleri: 2022-2023 ATA AÖF ara ve dönem sonu sınavları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2022 11:35

ATA AÖF sınav tarihleri, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi, resmi internet sitesinden yayınlanan akademik takvim ile birlikte belli oldu. Açıktan sürdürdükleri lisans ve ön lisans eğitimlerini diploma ile taçlandırmak isteyen öğrenciler, sınav hazırlıklarına şimdiden başladı. Peki ATA AÖF sınavları ne zaman yapılacak? İşte Atatürk Üniversitesinin yayınladığı o tarihler…

Haberin Devamı

Açıktan eğitimleri için Atatürk Üniversitesini tercih eden binlerce öğrenci ATA AÖF sınav tarihlerini gündemlerine aldı. Sınav hazırlıklarına dönemin başlamasıyla hız veren adaylar üniversite tarafından yayınlanan akademik takvime erişmeye çalışıyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılında ATA AÖF öğrencilerine ara sınav ve dönem sonu sınavları yapılacak. Bu sınavlarda başarısız olan öğrenciler için dönem sonunda bütünleme sınavları organize edilecek. Peki ATA AÖF sınavları ne zaman yapılacak? İşte ATA AÖF güz yarıyılı sınav takvimi…

ATA AÖF SINAVLARI NE ZAMAN?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi güz dönemi akademik takvimine göre ara sınavlar 26-27 Kasım’da yarıyıl sonu olarak da tabir edilen final sınavları 7-8 Ocak 2023’da yapılacak. Başarısız olan ve not yükseltmek isteyen adaylar ise 11-12 Şubat’ta sınavlara katılacak. Bahar dönemi sınav takvimine ise aşağıdan erişim sağlayabilirsiniz.

Ara sınav (vize): 9 Nisan 2023

Haberin Devamı

Yarıyıl sonu (final) sınavları: 21 Mayıs 2023

Bütünleme Sınavları: 9 Temmuz

 

 ATA AÖF SINAVLARI NASIL YAPILIYOR?

Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi ara sınavları, öğrenci yoğunluğuna göre belirlenen il sınav merkezlerinde yüz yüze olacak şekilde gerçekleştirilmektedir. Ara sınav olarak da bilinen öğrencilerin deyimiyle vize sınavları dönem sonu ortalamasına %30 etki etmektedir. Yarıyıl sonu sınavları ise not ortalamasının büyük bir çoğunluğunu oluşturarak %70 etki eder. Sınavların sona ermesinin ardından sınav sorularına ve sonuçlara ilişkin öğrenciler itiraz da bulunabilirler.

ATA AÖF MEZUNİYET ŞARTLARI!

İki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olmak isteyenlerin en az 120 AKTS kredilik dersi, lisans programlarından mezun olma hedefi olan öğrencilerin ise en az 240 AKTS kredilik dersi başarıyla tamamlaması gerekmektedir. FF, YZ ve DZ notu olmayan öğrenciler mezuniyet hakkı elde eder. Ayrıca öğrencilerin genel not ortalamasının (GNO) en düşük 2.00 olması gerekmektedir.