Artemis ne zaman fırlatılacak? NASA 50 yıl sonra geri dönüyor

Güncelleme Tarihi:

Artemis ne zaman fırlatılacak NASA 50 yıl sonra geri dönüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2022 15:43

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 10 yıldan beri üzerinde çalıştığı projede düğmeye basıyor ve yeni uzay aracı Artemis'i uzaya gönderiyor. Bilimsel gelişmeleri yakından takip eden pek çok kişi de bu kapsamdaki son gelişmeleri merak ediyor. Peki, Artemis ne zaman fırlatılacak?

Haberin Devamı

Artemis’in, Yunan tanrısı Apollo’nun ikiz kız kardeşi ve Ay Tanrıçası olduğuna inanılıyor. NASA, Ay misyonu için yeni teknolojileri kullanarak Artemis programıyla geri dönmesi pek çok kişiyi heyecanlandırdı. İşte, Artemis'in uzaya fırlatılışı hakkında son gelişmeler...

ORİON KAPSÜLÜNÜ AY YÖRÜNGESİNE TAŞIYCAK

Bir dönem ABD ve Sovyetler Birliği arasındaki Uzay yarılının en önemli cephesi olan Ay yıllar sonra yeniden hedefte.

NASA yaklaşık 50 sene sonra Ay'a dönüyor. Uzay ajansının 10 yıldan beri üzerinde çalıştığı misyon bugün gezegenimizin tek uydusuna ulaşmak için yola çıkacak.

Space Launch System - SLS (Uzay Fırlatma Sistemi) olarak bilinen uzay aracı, Orion isimli kapsülü Ay’ın yörüngesine taşıyacak.

ARTEMİS NE ZAMAN FIRLATILACAK?

SLS, Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden bugün yerel saatle 08:33'te (Türkiye saatiyle 15:33) fırlatılacaktı.

Haberin Devamı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Artemis misyonları kapsamındaki Ay'a yapılacak ilk yolculuğu bugün yaşanan teknik aksaklıklardan sonra ertelediğini açıkladı.

Fırlatma aracı SLS'e sıvı hidrojen yakıtı yüklemesi sırasında sorunlar yaşandı. NASA, yaklaşık 4 saat sürmesi planlanan yakıt doldurma operasyonu sırasında sızıntı yaşandığını ancak operasyonun yaklaşık yarım saatlik beklemeden sonra devam ettiğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası: