Araç kaskosu ve trafik sigortası deprem hasarını karşılar mı? Araç kaskosu doğal afet hasarlarını kapsar mı, neleri karşılar?

Güncelleme Tarihi:

Araç kaskosu ve trafik sigortası deprem hasarını karşılar mı Araç kaskosu doğal afet hasarlarını kapsar mı, neleri karşılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2023 17:26

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremin ardından sadece binalar değil birçok araçta hasar aldı. Depremin etkilendiği 10 ilde yaşayan vatandaşlar kasko ve trafik sigortasının kapsamını gündemlerine aldı. Trafik sigortası aracın trafiğe çıkabilmesi için zorunludur. Trafik sigortası olası bir kaza durumunda karşı taraftaki araçları ve üçüncü şahıslara verilen maddi zararı üstlenir. Araç kaskosu ise trafik sigortasının tersine zorunlu bir sigorta türü değildir. Peki Araç kaskosu ve trafik sigortası depremi karşılar mı? Araç kaskosu hangi hasarları kapsar? İşte, detaylı olarak yanıtı…

Haberin Devamı

Depremzedelerin en çok merak ettiği konulardan biri de araç kaskosunun kapsamı oldu. Kahramanmaraş’ta yaşanan 7.7  ve 7.6 büyüklüğündeki depremin ardından Gaziantep, Hatay, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman ve Malatya’da birçok bina ve araç hasar gördü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, zarar gören binaların 1 yıl içinde tekrar inşa edileceğini açıkladı. Depremden etkilenen bölgede oturan vatandaşlar ise araçlarda oluşan hasarların ardından kasko ve trafik sigortasıyla ilgili detayları araştırıyor.  Poliçe kapsamında olduğunda araç kaskosu doğal afet hasarlarını karşılıyor. Peki Araç kaskosu ve trafik sigortası deprem hasarını karşılar mı? İşte, detaylar…

TRAFİK SİGORTASI NEDİR?

Trafik sigortası, seyir halindeyken meydana gelen kazalarda karşı tarafta oluşabilecek zararın karşılanmasını hedefleyen bir sigorta türüdür. Motorlu taşıt sürücüleri, yasa gereği trafik sigortasını yaptırmak zorundadır. Trafik Sigortası, sadece aracınız ile başkalarına vermiş olduğunuz zararı karşılar. Deprem, sel, yangın gibi hasarlardan kaynaklı oluşan zararı trafik sigortası karşılamaz.

Haberin Devamı

KASKO DEPREM HASARINI KARŞILAR MI?

Araç kaskosu yaptırmak zorunlu değildir. Doğal afetlerden dolayı oluşan zararların karşılanması için alınabilecek en iyi önlemlerden biri kasko sigortası yaptırmaktır. 

Çünkü kasko sigortası sel, dolu, su baskını, fırtına gibi doğal afetler sonucu yaşanabilecek çarpma, çarpılma, devrilme, yanma gibi durumlara karşı aracını güvence altına alarak maddi zararları karşılar. 

Sizde kasko yaptırdığınız firmadan poliçe hakkında bilgi alarak deprem hasarını karşılayıp karşılamadığını sorgulayabilirsiniz.