Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı 2023? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan denetimli serbestlik açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı 2023 Cumhurbaşkanı Erdoğandan denetimli serbestlik açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2023 07:28

Açık cezaevi izinleri uzatıldı mı sorusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından ele alındı. Adalet Bakanlığı, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs kapsamındaki izinlerinin belirlenen tarihte sona ereceğini duyurmuştu. Bu gelişmenin ardından Açık cezaevi izinlerinin ne zaman biteceği gündeme geldi. Peki, açık cezaevi izinleri ne zaman bitecek, uzatıldı mı? İşte, açık cezaevi izinleri son dakika gelişmeleri.

Haberin Devamı

Açık cezaevi izinleri, bir süredir pek çok vatandaşın gündeminde yer alıyordu. Normal şartlarda Mayıs 2023'te sona erecek olan açık cezaevi izinleri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yeniden değerlendirildi. İşte, açık cezaevi izinlerinde son durum...

AÇIK CEZAEVİ İZİNLERİ UZATILDI MI?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Toplantısı ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, açık cezaevlerindeki hükümlüler için belirli şartlarda uygulanan Kovid-19 izinlerinin yeniden değerlendirildiğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 

“Kabine toplantımızda açık cezaevlerindeki hükümlüler için belirli şartlarda uygulanan ve 31 Mayıs’ta süresi sona eren Kovid-19 izinleri ile ilgili de yeni bir değerlendirme yaptık. Buna göre açık cezaevlerindeki hükümlülerin Kovid-19 izinlerini 31 Temmuz 2023 tarihine kadar uzatıyoruz. Meclisimizin bu hususta gereken yasal düzenlemeyi en kısa sürede hayata geçireceğine inanıyorum.”