30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatili hakkında bilgiler... 29 Ağustos tatil mi, yarım gün mü?

Güncelleme Tarihi:

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatili hakkında bilgiler... 29 Ağustos tatil mi, yarım gün mü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2022 08:07

29 Ağustos’un resmi tatil olup olmadığı merak ediliyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı her sene yurt genelinde coşku ile kutlanıyor. 30 Ağustos tarihinde Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi zaferle sonuçlandı. Peki, 29 Ağustos tatil mi, yarım gün mü?

Haberin Devamı

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatili için geri sayım başladı. 29 Ağustos tarihinin de resmi tatil oluo olmadığı merak ediliyor. Kahramanlık destanı olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos tarihinde sonuçlandı. Zafer Bayramı, 30 Ağustos günü saat 07.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur.

29 AĞUSTOS TATİL Mİ?

30 Ağustos günü, Türkiye'de resmî tatildir. 29 Ağustos’ta ise resmi tatil olmayacak. 30 Ağustos bu sene Salı gününe denk geliyor.

Zafer Bayramı, 30 Ağustos günü saat 07.00’de başlar ve saat 24.00’te son bulur. Saat 12.00’de Başkentte yirmi bir pâre top atışı yapılır.

Zafer Bayramı törenleri aşağıdaki şekilde uygulanır:

a) Başkentte Zafer Bayramı törenleri:

1) Anıtkabir’e Cumhurbaşkanı tarafından çelenk konulur ve İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir.

Haberin Devamı

2) Cumhurbaşkanı tarafından Cumhurbaşkanlığında tebrikat kabul edilir.

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatili hakkında bilgiler... 29 Ağustos tatil mi, yarım gün mü

3) Cumhurbaşkanı tarafından törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır.

4) İstiklal Marşı ile birlikte bayrağın göndere çekilmesini müteakip tören geçişi ve programda yer alan diğer faaliyetler uygulanır.

5) Zafer Bayramı resepsiyonu Cumhurbaşkanı tarafından verilir.

b) Başkent dışında Zafer Bayramı törenleri:

1) Atatürk anıt veya büstüne mülki idare amiri (…) ve belediye başkanı tarafından çelenk konulur. Mahallin en büyük mülki amirliğine ait çelenk anıtın alt kaidesinin tam ortasına, (…) belediyeye ait çelenk ise soluna konulur. Çelenk konulduktan sonra İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir.

2) Mülki idare amiri beraberinde (…) belediye başkanı olduğu halde tebrikatı, ekli sayılı listede yer alan sıraya göre makamında kabul eder.

3) Mülki idare amiri tarafından, beraberinde (…) belediye başkanı olduğu halde, törene katılanların ve halkın bayramı kutlanır, İstiklal Marşı ile birlikte bayrak göndere çekilir. 4) Tören geçişi mülki idare amiri (…) ve belediye başkanı tarafından şeref tribününden selamlanır.

Haberin Devamı

5) Programda yer alan diğer faaliyetler uygulanır.

6) Zafer Bayramı resepsiyonu vali tarafından verilir.