2022 Aşure Günü ne zaman başlıyor ve bitiyor, hangi güne denk geliyor? Muharrem ayı ne zaman bitiyor? İşte aşure malzemeleri, tarifi ve yapımı

Güncelleme Tarihi:

2022 Aşure Günü ne zaman başlıyor ve bitiyor, hangi güne denk geliyor Muharrem ayı ne zaman bitiyor İşte aşure malzemeleri, tarifi ve yapımı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2022 10:23

Muharrem ayının 30 Temmuz Cumartesi günü başlamasıyla birlikte, aşure gününün hangi tarihe denk geldiği ve ne zaman biteceği merak ediliyor. Muharrem ayı aşure gününü de içinde barındırıyor. Hicri Yılbaşı olarak kabul edilen bu ayda ibadetler yerine getirilecek ve aşureler yapılacak. Peki 2022 Aşure Günü ne zaman başlıyor ve bitiyor, hangi güne denk geliyor? Muharrem ayı ne zaman bitiyor? İşte aşure malzemeleri, tarifi ve yapımı...

Haberin Devamı

Muharrem Ayı, Hicri takvime göre yılın ilk ayı. 2022 yılında Muharrem ayının ilki günü 30 Temmuz'a denk geldi. Aşure ayı olarak bilinen bu ayda aşure geleneğini gerçekleştirecek olanlar tarih bilgisini araştırıyor. İşte aşure günü ve muharrem ayının bitiş tarihi hakkında bilgiler...

2022 AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLIYOR VE BİTİYOR?

Muharrem ayının 1. günü bu sene 30 Temmuz'da başladı. Aşure günü Muharrem ayının 10'uncu günü eda edilecek. Buna göre Aşure Günü, 8 Ağustos Pazartesi gününe denk gelecek.

MUHARREM AYI NE ZAMAN BİTİYOR?

Hicri Yılbaşı olarak kabul edilen Muharrem ayı 30 Temmuz'da başladı. Aşure Günü'nü de içinde barından bu ay 27 Ağustos'ta sona erecek.

2022 Aşure Günü ne zaman başlıyor ve bitiyor, hangi güne denk geliyor Muharrem ayı ne zaman bitiyor İşte aşure malzemeleri, tarifi ve yapımı

AŞURE TARİFİ

MALZEMELERİ:

Haberin Devamı

-2 su barda­ğı aşurelik buğ­day

-2,5 su barda­ğı toz şeker

-1/2 su barda­ğı kuru fasulye

-1/2 su barda­ğı nohut

-1/2 su barda­ğı sarı üzüm

-5-6 adet kuru kayısı

-8-10 bardak kaynamış su

Üzeri için;

-Nar içi

-File badem

-File fındık

- Çam fıstığı

-Kuş üzümü

AŞURE NASIL YAPILIR?

Nohutu, kuru fasulyeyi ve bu­ğdayı ayrı kaplarda haşlayın.

Kuru fasulye, nohut gibi bakliyatları ayrı ayrı haşlayın. Ürünlerin pişme süresi farklılık gösterdiği için bakliyatlardan biri diri kalırken, diğeri çok yumuşak olabilir.

Nohut ve kuru fasulyeyi kaynattıktan sonra kabuklarını alın.

Kayısı ve inciri kesip, üzümü de ayrı kaplarda bir taşım kaynatarak haşlayın.

Akşamdan buğdayı iyice yıkayıp, üzerini 2-3 parmak geçecek kadar sıcak su koyun ve 1-2 dakika kaynatın. Üzerini kapatın. Buğdaylar sabaha kadar yumuşayacaktır.

Kuru incir ve üzüm gibi gıdaları kısa süre haşlayıp renkli suyunu döktükten sonra aşureye eklemek gerekir. Bu şekilde aşurenin renginin bozulmasını da engellemiş olursunuz.

Şekeri eklemeden önce tadına bakıp istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz.

Tercihen 2,5 su bardağı toz şekeri karıştırarak iyice yedirin. Şeker tamamen ocaktan alın.

Aşurenin daha aromalı ve renginin beyaz olması için bu aşamada bir miktar yıkanmış pirinç ve ılık süt ekleyebilirsiniz. Ayrıca varsa ufak ufak doğranmış portakal kabuğu da ilave edebilirsiniz.

Haberin Devamı

Son olarak kaselere paylaştırdığınız aşureyi dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun...