ALES SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI ÖSYM'DE! 2022 ALES/2 sınav sonuçları belli oldu

Güncelleme Tarihi:

ALES SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI ÖSYMDE 2022 ALES/2 sınav sonuçları belli oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2022 18:09

ALES sonuçları sorgulama ekranı için beklenen duyuru yayınlandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), tarafından 21 Ağustos'ta uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) sonuçlarını açıkladı. Adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin AİS ekranından öğrenebilecekler. İşte, 2022 ALES/2 sınav sonucu sorgulama ekranı

Haberin Devamı

Bu yılın ikinci ALES sınavına dair sonuçlar ilan edildi. Adaylar, sınav sonuçlarına "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle erişebilecek.

SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

SORULAR VE CEVAP ANAHTARLARI YAYIMLANDI

21 Ağustos 2022 tarihinde uygulanan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2022-ALES/2) adaylarının cevap kâğıtlarının görüntüleri ve cevap kâğıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen aday cevapları ile soruların doğru cevapları ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden 02 Eylül 2022 tarihinde saat 10.15’ten itibaren 10 gün süreyle erişime açılmıştır.

Adaylar, ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebileceklerdir. Ayrıca adaylar, aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında, her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayıları ile birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

ALES HAKKINDA

Haberin Devamı

ALES, Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı demektir. ALES'e hem 2 yıllık hem de 4 yıllık üniversitelerden mezun olanlar girebilir. Bunun dışında yurt dışında eğitim görmüş olan kişiler de denklik belgesiyle ALES'e başvuru yapabilir.

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın kısaltması olan ALES,14 yıldır ÖSYM tarafından düzenlenen bir sınavdır. ALES'te 50 matematik 50 Türkçe olmak üzere 100 soru sorulur. Puan türleri ise sözel, sayısal ve eşit ağırlık olmak üzere üçe ayrılır.

Haberin Devamı

Sınava girenlerin tezsiz yüksek lisans programları için en az 55 puan alması gerekiyor. 80 ve daha üstü puan alanlar ise doktora programlarına başvuru yapabilir.

 

Haberle ilgili daha fazlası: