"Betonlaşmaya engel olalım"

Güncelleme Tarihi:

Betonlaşmaya engel olalım
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2016 08:58

ADANA Büyükşehir Belediyesi ile Karataş ve Yumurtalık ilçe belediyeleri, Çukurova Kalkınma Ajansı’nın (ÇKA) desteğiyle bölgede turizmin geliştirilmesine yönelik proje uyguluyor.

Haberin Devamı

Karataş-Yumurtalık Bölgesinin Alternatief Turizm Altyapısının Araştırılması Projesi’ kapsamındaki çalıştay Karataş İlçesi’nde yapıldı. Magarsa Park Otel’deki çalıştaya CHP Adana Milletvekili CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Karataş Kaymakamı Recep Öztürk, Yumurtalık Kaymakamı Asalet Karabulut, Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü, Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, Karataş Turizm Platformu Başkanı Teyfik Kısacık ve akademisyenler ile bölgedeki turizm işletmecileri katıldı.

Başkan Sözlü, projenin Adana’nın turizm potansiyelini artırarak ulusal ve uluslararası turizm destinasyonları arasında yer almasına katkı sağlamayı amaçladığını söyledi. Sözlü, Karataş ve Yumurtalık’taki tarihi, kültürel ve doğal turizm değerlerinin tanıtımını sağlarken, sahil kesiminin betonlaşmaya yenik düşmemesi için doğru planlama ve teşviklere ihtiyaç olduğunu vurguladı. Mersin’in sahil kesiminin çok katlı tatil siteleriyle beton yığını haline geldiğini, bu tablodan ders çıkarılması gerektiğini kaydeden Başkan Sözlü "Ege ve Antalya kesiminde turizm yatırımlarına sağlanan teşviklerin kaldırılması sağlanırsa, hem oralar daha fazla betonlaşmadan kurtulur, hem de bizim bölgemiz cazip tevşiklerle yeni yatırımcı alabilir" diye konuştu.

DENİZ TEMİZLİĞİ UYARISI

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer de konuşmasında turizm yatırımlarından söz edebilmek için deniz temizliğinin şart olduğunu dile getirdi. Tümer, bunun için Karataş ve Yumurtalık ilçelerinde atıksu arıtma tesislerinin gerekli olduğunu, uçurtma sörfü, dalış turimzi ve resif oluşturmak için hurda uçak, gemi veya otobüslerin denize batırılması, turizm işletmecilerinin eğitimi konularında çalışma yapılmasının yararlı olacağını bilirdi.

DENİZ OTOBÜSÜ SEFERLERİ

Karataş Belediye Başkanı Boğaçhan Ünal ise KKTC ile Karataş arasında deniz otobüsü seferleriyle turizm canlılığı sağlanabileceğini aktardı. Harbiş sahilinde sörf sporlarının gelişmesi için düşük yoğunluklu tesisler ve halk plajı düzenlemesinin yarar sağlayacağını anlatan Başkan Ünal, atık su arıtma tesisinin tamamlanmasının ardından ilçenin mavi bayraklı plaj sahibi olabileceğini bildirdi.

ATIKSU TESİSİ ONAY BEKLİYOR

ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Yüksel Durna 2008’den beri Karataş’ta atıksu arıtma tesislerinin gündemde olduğunu anlattı. Atıksu arıtma tesisi için 15 milyon yatırıma ihtiyaç duyulduğunu aktaran Yüksel Durna, projenin yapılacağı alanda tarihi değer taşıyan kalıntılar olduğu iddiasıyla Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun itirazı bulunduğunu, bundan dolayı yatırımın henüz kesinleşmediğini bildildi. Yüksel Durna, ASKİ olarak uygulama projesini hazır hale getirdiklerini, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun onayının beklendiğini sözlerine ekledi.

YATIRIMCILAR TEŞVİK İSTEDİ

Bölgede 7 milyon liralık otel yatırımı yapan girişimci Özcan Bilgin ile 120 milyon liralık tatil sitesi projesinin yürütücüsü Kadir Aydar da konuşmalarında teşviklerin yetersizliğinden yakındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!