Beşiktaş'ta menajerlik savaşları

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşta menajerlik savaşları
OluÅŸturulma Tarihi: Ekim 11, 2011 13:19

Beşiktaş'ın tecrübeli file bekçisi Rüştü Reçber'in önceki gün TRT kanalında Guti Hernandez için söylediği sözler Siyah-Beyazlı camiada bomba gibi patladı.

Uzun süredir forma giyemeyen, sürekli özel hayatı gündeme getirilerek, hatta satılması bile gündeme gelen İspanyol futbolcuya Rüştü'nün verdiği destek sözlerinin şifresi de ortaya çıktı. Bernd Schuster döneminden bu yana Beşiktaş'a transfer edilen futbolcuların Jorge Mendez'in sahip olduğu menajerlik şirketinden gelmesi, Teknik Direktör Carlos Carvalhal'ı da ilkonbirde oynattığı futbolcuların tercihinin bu yönde olduğu iddialarını kuvvetlendirdi. Formsuz olmasına karşın, Simao, Quaresma, Almedia, Fernandez gibi ilkonbirde tercih edilen isimlere, zaman zaman Sıdney'ın dahil olması aslında bir sürpriz değil. Eğer Bebbe sakatlanmasıydı şimdi o da ilkonbirde idi. Alves için bir fırsat kollanıyor o da yakın zamanda Mendez'in adamı olarak ilkonbirde boy gösterecek. Şu ana kadar forma giymeme nedeni ise, medyanın sürekli olarak, "Kim bu oyuncu nereden çıktı" haberlerinin yer alması ve formsuz oluşu. Bilindiği gibi Mendez'in Türkiye ayağıda bir diğer manecer Ahmet Bulut.

ROGON ŞİRKETÄ°NÄ°N ADAMLARI Â

Geldiği günden bu yana Beşiktaş'a verdiği katkı ve iki Kupa kazanılmasında büyük rol oynayan Ernst'in, Hılbert ile birden bire kesilmesinin ardında da Mendez'in parmağının olduğu iddiasını güçlendiriyor. Rogon şirketinin bir başka ismi olan Fink ise Samsunspor'a verilmişti.

EDU SÃœRPRÄ°Zİ Â

Schalke'de doğru dürüst süre almamasına karşın santrfor bolluğunda tranfser edilen Edu'ya ise talih kuşu kondu. Almedia'nın Maccabi maçında sakatlanıp 25 gündür sahalardan uzak kalışı, Mustafa Pektemek'in bir türlü istenilen düzeye gelmemesi ile Edu forma buldu. Halbuki o Mendez'in adamı değil, Ernst, Hilbert ve Fink'in menajerlik şirketi olan Rogon'a bağlı..

GUTÄ°'NÄ°N DURUMU ENTERESAN

Yaklaşık 1.5 aydır özel hayatı ile gündeme gelen sürekli medyada sevgilileri ile görüntülenen ve bu kaynakların yönetim endeksli olması bir başka iddiayı da beraberinde getiriyor. Guti Almanya'nın gözde menajerlik şirketi G.A.S'a bağlı..Rüştü Reçber'in TV'de Guti için sarfettiği, "Kalitesi tartışılmayacak bir oyuncu..Takımın böyle tecrübeli bir yıldıza ihtiyacı var. Ben mesajı verdim" sözleri menajerlik savaşlarını ortaya çıkartan en büyük kanıt olarak duruyor. Rüştü'nün bu sözlerinden sonra yönetimin Guti lehine hareket geçmesi ve olaya el koyması bir başka beklenti.Ayrıca bu çıkıştan sonra Carvalhal'ın Rüştü ile başbaşa görüşmesi de, Guti'nin kısa zamanda forma kapması gerekliliğini de ortaya koyuyor. Bir diğer mesaj ise takımın Portekizli futbolcularına gitti. Bilindiği gibi Quaresma, Guti ile kaptanlık konusunda atışmış ve savaşı kazanarak pazubandı koluna takmıştı. Rüştü'nün bu açıklaması takım içinde bir diğer huzursuzluğu da su üstüne çıkartan en önemli faktör olarak gösteriliyor..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!