Beşiktaş'ın derdi "seri"

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaşın derdi seri
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2012 14:09

Spor Toto Süper Lig'de Kayserispor'a mağlup olarak 12 maç sonra yenilgiyle tanışan Beşiktaş, bu sezon seri galibiyetler alamamanın sıkıntısını yaşıyor.

Ligde 10. haftada Gençlerbirliği karşısında aldığı 4-2 yenilginin ardından Kayserispor mücadelesine kadar yenilgi almayan siyah-beyazlı takım, sezon boyunca uzun süreli galibiyet serisi yakalayamadı.

Beşiktaş, özellikle Gençlerbirliği maçının ardından yaptığı 12 maçta yenilmemesine rağmen istediği seriyi bulamamanın sıkıntısını yaşadı. 12 maçlık periyotta 8 galibiyet alan “Kara Kartallar”, bu dönemde 2 kez 3'er galibiyetlik seriler yakalarken, bunu sürekli hale getiremeyip, en fazla 3 kez üst üste galip geldi.

-3 kez 3'er galibiyetlik seri yaptı-

Bu sezon ligde 23 maçta 13 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 yenilgi alan Beşiktaş, 3 kez seri fırsatı yakaladı.

Sezona Eskişehirspor karşısında alınan 2-1'lik yenilgiyle başlayan siyah-beyazlı takım, bu yenilginin ardından Ankaragücü'nü 3-1, Bursaspor'u 2-1 ve Medical Park Antalyaspor'u 1-0 mağlup ederek üst üste 3 galibiyete imza attı. Ancak “Kara Kartallar”ın seri fırsatına Gaziantepspor izin vermedi. Rakibiyle 0-0 berabere kalan Beşiktaş, 2. seri denemesi için 7 hafta beklemek zorunda kaldı. Galatasaray derbisinde 0-0 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, bu sefer Trabzonspor (0-1), Orduspor (2-1) ve Manisaspor (1-4) galibiyetleriyle seri fırsatı yakalarken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 1-1 berabere kalarak yine üst üste galibiyet sayısını arttıramadı.
Beşiktaş, son olarak Kayserispor karşısında alınan 1-0'lık yenilgi öncesi 3 maçlık galibiyet aldı. Bursaspor (3-1), Medical Park Antalyspor (1-2) ve Gaziantepspor (3-2) karşılaşmalarında üst üste 3 galibiyet alan “Kara Kartallar”ın hızını bu sefer Kayserispor kesti.

Bu arada Beşiktaş, aynı sıkıntıyı geçen sezon da yaşamıştı. Siyah-beyazlılar, Schuster ve Tayfur Havutçu yönetçiminde de 2010-11 sezonunda sadece 3'er maçlık galibiyet serilerini yakayabilmişti.

-En büyük seri Galatasaray'ın-

Bu sezon en uzun süreli galibiyet serisini Galatasaray yakaladı.

Ligde 50 puanla lider durumda bulunan sarı-kırmızılı takım, üst üste 9 galibiyet alarak 27 puanı toplu olarak almış oldu. Galatasaray, Sivasspor (2-1), Gençlerbirliği (0-1), Fenerbahçe (3-1), Trabzonspor (0-3), Orduspor (0-2), Manisaspor (1-0), İstanbul Büyükşehir Belediyespor (4-1), Samsunspor (2-4) ve Kardemir Karabükspor (5-1) karşılaşmalarını kazanarak üst üste 9 galibiyet elde etti.
Galatasaray'ın ardından Eskişehirspor, 5 maçlık galibiyet serisi yakalarken, Trabzonspor, Gençlerbirliği ve Manisaspor ise üst üste 4'er kez kazanma başarısı gösterdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!