Beşiktaş Transfer haberleri ve transfer listesi

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş Transfer haberleri ve transfer listesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 10:23

Beşiktaş transfer haberlerinde geçtiğimiz hafta spor gündemini sarsan iddialar yer aldı. Beşiktaş transferde öncelikle kadrosunda bulunan oyuncularla ilgili teklifleri değerlendirip ona göre hamle yapmak istiyor. Beşiktaş transfer haberlerinde spor gündemine damga vuran en önemli iddia Xabi Alonso. Peki Beşiktaş transfer haberlerinde başka hangi isimler transfer listesinde gözüküyor.. İşte transfer haberlerinde son dakika gelişmeleri ve gündeme damga vuran isimler

Haberin Devamı

Beşiktaş transfer haberlerinde taraftarları heyecanlandıracak gelişmeler yaşanıyor. Siyah-beyazlılar transferde bir yandan elindeki oyuncuları kadroda tutmaya çalışırken, diğer yandanda eksikleri olan bölgeleri güçlendirmeye çalışıyor. Beşiktaş transfer haberlerinde gündemin en önemli transfer iddiası ise Xabi Alanso. Peki Beşiktaş transfer haberlerinde başka neler yaşanıyor? İşte gündemin öne çıkan transfer haberleri ve Beşiktaş transfer listesinde yer alan önemli isimler

Beşiktaş'ta Atiba gitti, Xabi Alonso geliyor!

Beşiktaş’ın şampiyonluğunda kilit rol oynayan gizli kahraman Atiba, tesis ve evindeki eşyaları topladı, yönetime, “Çocuklarım için İngiltere’ye gitmek istiyorum” mesajı yolladı. Bu ihtimali daha önceden hesaba katan yönetimin listesinin ilk sırasında bir dünya yıldızı var: Xabi Alonso. Kartal’ın en kısa zamanda Bayern ile sıcak teması kurması bekleniyor.

Haberin Devamı

Beşiktaş’a Bilic döneminde çok uygun maliyetlerle transfer edilen, başta geride bıraktığımız şampiyonluk sezonu olmak üzere istikrarlı futboluyla takımın kilit ismi olan Atiba, Siyah-Beyazlılar’a veda mesajı yolladı.

Beşiktaş Transfer haberleri ve transfer listesi

Lig kupasını kaldırarak Beşiktaş’taki misyonunu tamamladığını söyleyen Kanada’lı oyuncu, çocuklarının eğitimi için İngiltere’de bir yaşam kurmak istediğini söyledi, “Anlayış bekliyorum” dedi.

Yönetimin, tesislerdeki ve evindeki özel eşyalarını da toplayan Atiba’ya gerekli kolaylığı sağlayacağı öğrenildi. 1 sezon daha mukavelesi bulunan deneyimli futbolcuyu İngiltere’den isteyen kulübün ise Bilic’in takımı West Ham olduğu vurgulandı. Kulislerde Beşiktaş’ın Atiba için kapıyı 7 milyon Euro’dan (23 milyon TL) açacağı konuşuluyor.

‘Deneyimli oyuncu şart’

Atiba’nın gidişine Beşiktaşlılar’ın çok üzüleceği kesin ama yönetim bu ayrılığı unutturacak ismi çoktan buldu: Xabi Alonso... Önceden bu ayrılık ihtimalini hesaba katan teknik direktör Şenol Güneş’in, “Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağız. En az Atiba kadar deneyimli bir isme ihtiyaç olacak” mesajı üzerine Kartal’ın listesinin ilk sırasına İspanyol yıldızı yazdığı öğrenildi.

Haberin Devamı

2 yıllık sözleşme önerilecek

Alonso’nun Bayern ile 1 yıl mukavelesi var ama Almanlar tekliflere açık. Çünkü onun yerine Benfica’dan 35 milyon Euro’ya (115 milyon TL) Renato’yu aldılar. Yeni hoca Ancelotti de kadroda gençleştirme istiyor. Sıcak temasın en kısa zamanda kurulacağı, Bayern’in yılda 6 milyon Euro (20 milyon TL) ödediği Alonso için makul bir rakam istemesinin beklendiği belirtildi. Beşiktaş’ın da 34 yaşındaki oyuncuya senelik 4 milyon Euro’dan 2 yıllık sözleşme teklifini sunacağı gelen haberler arasında.

Beşiktaş Transfer haberleri ve transfer listesi

Beşiktaş'tan, Fenerbahçe'ye Agger çalımı!

Gelecek sezonda Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak Siyah-Beyazlılar’da Başkan Fikret Orman, transfer konusunda yurt dışı turuna başladı. Savunma hattına 4 tane yeni isim kazandırmayı planlayan Başkan; bonservisi elinde bulunan; N’Koulou, Agger, Mas ve Zapata için görüşmelerde bulunacak

Haberin Devamı

Yeni sezonda Şampiyonlar Ligi’ne grup aşamalarından katılacak olan Siyah-Beyazlılar’da transfer çalışmaları sürüyor.

Finansal Fair-Play Kuralları sebebiyle ilk etapta bonservisi elinde bulunan futbolculara yönelen Başkan Fikret Orman, dün operasyona başladı. Bu doğrultuda yönetici kurmaylarıyla birlikte yurt dışında tura çıkan Başkan Orman’ın; Fransa Lig 1 ekibi Marsilya’yla sözleşmesi sona eren eren Kamerunlu stoper Nicolas N’Koulou için menaceriyle masaya oturacağı öğrenildi. 26 yaşındaki futbolcu için ilk etapta 2 milyon Euro’luk teklifte bulunan, Beşiktaş'ın kapıyı 3 milyon Euro’dan açan Kamerunlu futbolcuyla pazarlıklara başlayacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe’ye çalım!

Defans hattına toplamda 4 futbolcu kazandırmayı planlayan yönetim, Fenerbahçe’nin de radarında bulunan Daniel Agger için de ısrarını sürdürüyor. Danimarka ekibi Bröndby’le kontratı sona eren 31 yaşındaki yıldız stoperi, Şampiyonlar Ligi’ne direkt olarak gidecek olmalarını kullanarak kendi tarafına çekmeyi planlayan Siyah-Beyazlılar, hızlı davranıp bu futbolcuyu Sarı-Lacivertliler’den önce Kartal’a kazandırmanın hesaplarını yapıyor.

Arjantin Ligi temsilcisi San Lorenzo’yla kontratı sona eren Emmanuel Mas için uzun süredir transfer çalışmalarını sürdüren yönetim, ilk etapta 27 yaşındaki sol bekle 2 milyon Euro’ya 2+1 yıllık anlaşma sağlamış ancak tecrübeli ismin cephesinden gelen 2,5 milyon Euro’luk imza parası talebi, transferi bozmuştu. Bu konuda pazarlıklarına devam eden idareciler, Jose Sosa’yı bu transferde kullanıp, oyuncusundan vatandaşını Kartal yapmayı planlıyor.

Haberin Devamı

Zapata formunun zirvesinde

Serie A ekibi Milan’la 3 yıllık kontratı noktalanan Cristian Zapata, ülkesi Kolombiya’yla dün sahneye çıktı. Copa Amerika’nın açılış maçında Amerika Birleşik Devletleri’ni 2-0 yendikleri mücadelede 90 dakika sahada kalan başarılı futbolcu, attığı 1 golle takımına katkı sağladı. Hem stoper hem de sağ bek hattında görev yapabilen Zapata’nın da Kartal’ın listesinde yer almayı sürdürüyor.

Beşiktaş Transfer haberleri ve transfer listesi

Quaresma'ya süper teklif!

Beşiktaş'ta sergilediği performansla dikkatleri üzerine çeken Ricardo Quaresma'ya, Katar'ın Al Sadd takımının talip olduğu iddia edildi. Siyah-beyazlılara 13 milyon Euro bonservis bedeli öneren Al Sadd, yıldız oyuncuya ise yıllık 5 milyon Euro teklif etti. Beşiktaş'a sezon başında gelen Portekizli Ricardo Quaresma, sergilediği performansla bu sezon dikkatleri üzerine çeken futbolculardan oldu.

32 yaşındaki oyuncu, ülkesinin 29 Mayıs'ta Norveç ile yaptığı ve 3-0 kazandığı hazırlık maçında attığı jeneriklik golle dünya futbol kamuoyunun bir kez daha gündemine otururken siyah-beyazlı takımda transfer teklifi alan oyuncular kervanına katıldı. Quaresma'nın talibi ise Katar'dan çıktı.

Daha önce de Portekizli yıldız oyuncuyu kadrosuna katmak isteyen Katar'ın Al Sadd takımı, yeniden siyah-beyazlı takımın kapısını çaldı. 2017'e kadar Beşiktaş ile sözleşmesi bulunan oyuncu için teklif edilen bonservis bedelinin 13 milyon Euro olduğu öğrenildi. Oyuncuya ise 5 milyon Euro teklif edildiği kaydedildi. Quaresma'nın ise Beşiktaş'tan ayrılmayı düşünmediği belirtildi.

Beşiktaş'tan ayrılıyor! Adım adım Espanyol'a...
2009 yılından beri formasını giydiği Beşiktaş’la kontratı sona eren İsmail Köybaşı, Siyah-Beyazlılar’ın yeni sözleşme konusunda kararsız olması sonrasında harekete geçti. Bonservisi elinde bulunan başarılı sol bek, menaceri aracılığıyla kendisine talip olan Espanyol’la görüşmelere başladı. Kara Kartal’da görev yaptığı tam 9 sezonun ardından Siyah-Beyazlılar’la sözleşmesi sona eren İsmail Köybaşı, menaceri aracılığıyla yönetimle yaptığı görüşmelerden bir türlü sonuç çıkaramadı. Süper Lig’de sezonu şampiyon olarak tamamlayan takımda 34 lig maçının 27’sinde görev yaparak teknik direktör Şenol Güneş’in değişilmez isimleri arasına giren 26 yaşındaki sol bek, 2 milyon TL’lik maaşına zam yapılması isteğine karşılık alamadı.

Bu gelişme sonrasında kendisine gelen diğer teklifleri değerlendirmeye alan başarılı futbolcuya, İspanya La Liga ekibi Espanyol’un talip olduğu ortaya çıktı. A Milli Takım’ın Euro 2016 kadrosunda yer alan başarılı futbolcu için ilk teması menaceri aracılığıyla kuran İspanyol temsilcisi; İsmail Köybaşı’yı dev turnuva başlamadan kadrosuna katmayı planlıyor. Sol bek hattında görev yapan; Juan Rafael Fuentes ve Ruben Duarte’den memnun olmayan İspanya ekibinin, bonservisi elinde bulunması sebebiyle İsmail Köybaşı konusunda ısrarcı olduğu bildirildi.

Beşiktaş Transfer haberleri ve transfer listesi

Atiba'nın menajeri açıkladı: 'Görüşmeler sürüyor'

Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United, Beşiktaşlı Atiba Hutchinson için girişimlerini sıklaştırdı.

West Ham ile görüştüklerini doğrulayan Atiba'nın menajeri Niclas Jensen; "Görüşmelerimiz sürüyor. Anlaşmaya varacağımızı umuyorum ama bunun için biraz zamana ihtiyacımız var. Atiba'yı isteyen başka kulüpler de var. West Ham'ın yalnız olduğunu söyleyemem." diye konuştu.

Beşiktaş ile bir yıl daha sözleşmesi bulunan Atiba Hutchinson geçen sezon Siyah-beyazlı forma altında toplam 43 maça çıktı 2 gol atıp 2 de asist yaptı.

KARDEŞİNDEN KAFALARI KARIŞTIRAN HAREKET

Beşiktaş'ın ligdeki 34 maçının 33'ü 90 dakika olmak üzere tümünde oynayan ve mutlu sonun gizli mimarları arasına giren Kanadalı futbolcunun kardeşinin, Nevzat Demir Tesisleri'ne gelip abisinin odasındaki bütün özel eşyalarını topladığı ortaya çıktı. 33 yaşındaki ön liberonun isminin Slaven Bilic'in çalıştırdığı West Ham United'la anıldığı bir dönemde kardeşinden böyle bir hamle gelmesi kafaları karıştırdı.

GÜNEŞ KALMASINI İSTİYOR AMA...
Teknik direktör Şenol Güneş'in, "Takımımda satılmayacak oyunculardan biri" yakıştırmasını yaptığı tecrübeli futbolcu için Kartal'ın eski çalıştırıcısı Slaven Bilic'in ısrarcı olduğu ve Atiba'yı yeni sezon öncesinde İngiltere'ye götürmek için yoğun çaba sarf ettiği bildirildi. İlk etapta Şenol Güneş'in isteği doğrultusunda Atiba'yı takımda tutmanın hesaplarını yapan yönetimin, Ada temsilcisinden gelebilecek astronomik bir teklif halinde ise bu kararından vazgeçebileceği konuşuluyor.

Beşiktaş Transfer haberleri ve transfer listesi

Beşiktaş'tan Mario Gomez cevabı!

Bu sezon attığı 26 golle hem gol kralı olan hem de takımın şampiyonluğunda önemli bir pay sahibi olan Mario Gomez'in Alman basınına yaptığı açıklamalar tartışma konusu oldu.

Alman golcü Bild Gazetesi'ne verdiği röportajda mevcut kadro ile Şampiyonlar Ligi'nde 6'da sıfır çekileceğini ima ederken "Derdim ücretimi artırmak değil.Başkan her şeyi biliyor.Şampiyon olduk ve yeniden şampiyon olmak istiyorum. Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağız. Altı maçta altı yenilgi alıp elenmek istemiyorum" diye konuşmuştu.

Mario Gomez'in bu açıklamaları yönetimde de geniş yankı buldu. Transfer döneminde özellikle defans hattında çok ciddi takviyeler yapılacağından bahseden Basın Sözcüsü Metin Albayrak Gomez'in açıklamalarını değerlendirirken "Hangi niyetle söylediğine bakmak gerekir" dedi.

"GOMEZ'İN NİYETİ ÖNEMLİ"
Futbolcunun niyetinin önemli olduğunu söyleyen Albayrak "Beşiktaş 113 yıllık ve Türkiye'nin en büyük kulübü. Hiç bir futbolcu kalkıp da Başkan'a, yönetime veya hocaya şu kadar ve şöyle transfer istiyorum diyemez .

Biz dahil kimse kendini bu takımın önünde ve üstünde göremez. Burada önemli olan ayrıntı Gomez'in bu sözleri hangi niyetle söylediğidir. Kendisi bu konuyu başkanla konuştuğunu söylemiş. Başkan da bu konuşmadan sonra Gomez'in takımda kalması yönünde çaba gösterdiğine göre iyi niyetle yapılmış bir konuşma olarak değerlendiririz. Yoksa kendini takımın üzerinde gören bir anlayışı olsaydı tavrımız zaten başka olurdu.

"AVRUPA KUPASI ALACAK BİR KADRO KURMAK İSTİYORUZ"
"Transfer politikamıza da bakıldığında gelecek sene Şampiyonlar Ligi'nde başarı sağlayabilecek bir kadro kurmanın çabası içindeyiz. Esasında sadece Şampiyonlar Ligi değil ondan sonraki senelerde mutlaka bir Avrupa Kupası alacak bir kadro kurmak için çalışıyoruz. Yani Gomez'in düşünceleri ile yapmak istediğimiz transferler birbiri ile örtüşüyor. Kaldı ki Gomez'in kendisi ile de devam etmesi konusunda görüşmelerimiz sürüyor."

Resmi açıklama... Pedro geri dönüyor

Siyah-Beyazlılar’ın Kolombiyalı stoperi Pedro Franco, ara transfer döneminde Arjantin temsilcisi San Lorenzo’ya 1 milyon 800 bin Dolar’lık satın alma opsiyonuyla kiralanmıştı. Opsiyonu bulunan oyuncu hakkında San Lorenzo'dan açıklama geldi.

Siyah-Beyazlılar’ın Kolombiyalı stoperi Pedro Franco, ara transfer döneminde Arjantin temsilcisi San Lorenzo’ya 1 milyon 800 bin Dolar’lık satın alma opsiyonuyla kiralanmıştı. Yeni takımında sadece 3 maçta görev yapabilen 25 yaşındaki futbolcuyla ilgili olarak dün San Lorenzo kulübünden resmi açıklama geldi. İspanyol basınına da yansıyan açıklamada, “Opsiyon maddesi kullanılmayacaktır. Pedro’ya, kulübümüze yaptığı katkıdan dolayı teşekkür ederiz” ifadeleri kullanıldı.

 

BAKMADAN GEÇME!