Beşiktaş kahrettti

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş kahrettti
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2002 02:03

Siyah beyazlı ekip, 680 gün sonra çıktığı Avrupa arenasında yine bekleneni veremedi. Sayısız gol fırsatından yalnızca Pancu ve Ahmet Dursun'la yararlandı.

UEFA Kupası'nda şampiyonluğu hedefleyen Beşiktaş, daha ilk turda işi zora soktu. Siyah beyazlı takım, dün akşam zayıf rakibi Sarajevo karşısında fark beklerken hiç ummadığı bir sonuçla sahadan berabere ayrıldı: 2-2.

Maçın daha ilk 10 dakikasında Kaan Dobra, Ahmet Dursun ve Pancu ile gol pozisyonlarına giren Beşiktaş'ın atakları farklı skorun habercisiydi adeta. Nitekim, 31'de Pancu, 33'te Ahmet Dursun'un nefis golleri siyah beyazlı tribünleri coşturdu. İkinci yarıda takımlarından farklı galibiyet bekleyen taraftarlar yanıldı. Dünkü Beşiktaş'ın Göztepe önündeki Kartal'dan hiçbir farkı yoktu. Pancu ve Ahmet Dursun'un attığı gollerin dışında izlenecek dakika da yoktu. Lucescu, her maça değişik arayışlarla çıkıyor. Bir hafta oynattığı oyuncuyu ertesi hafta kulübeye çekiyor. Olan da her zamanki gibi taraftara oluyor.

Haydi, ilk yarıda iki gol attılar ve kendilerini affettirdiler. Ya ikinci yarıya ne demeli? Bu yarıda sahada Beşiktaş'ın sadece forması vardı. Beşiktaş Futbol Takımı'nın ne bir sağlıklı oyun planı, ne de sistemi vardı. Forvette Ahmet Dursun önüne aldığı her topla delicesine kaleye gidiyor. Pancu vuruyor, Ronaldo ise Sergen'in atması gereken frikikleri auta yolluyordu. Kaleci Cordoba ise bir alemdi. Hata üstüne hata yaptı, sinirleri gerdi. Ve nitekim önce 63. dakikada Obuca, ardından da 79. dakikada Osmanhodjic'in şutlarını seyredince kötü sonuç kaçınılmaz oldu: 2-2. Tribünleri umutla dolduran cefakar taraftarlar, yine boyunları eğik bir şekilde stadı terkederken teknik direktör Lucescu'ya kahrediyor ve antrenmanlarda bile koşmayan Nouma'yı umut ışığı olarak görüyorlardı.

Siyah beyazlı takımın, 2. tura çıkabilmek için 3 Ekim Perşembe günü deplasmanda oynayacağı rövanş maçını kazanmak zorunda.

STAT: İNÖNÜ

BEŞİKTAŞ

1 Cordoba (*)

44 Ali Eren (**)

4 (Dk.46 A.Yıldırım *)

5 Ronaldo (**)

50 Zago (**)

17 Kaan Dobra (**)

37 (Dk.70 Zafer *)

8 Amaral (**)

6 Yasin (**)

19 İbrahim (*)

3 (Dk.83 Tayfur)

10 Sergen (**)

7 Ahmet Dursun (**)

9 Pancu (**)

SARAJEVO

22 Krak (**)

23 Berberovic (***)

3 Mirvic (**)

5 Zukic (***)

6 Krupinac (***)

4 Basic (**)

21 Skoro (**)

10 (Dk.46 Osmanhodjic ****)

7 Ihtijirovic (**)

16 (Dk.88 Dudo)

17 Idrizovic (***)

9 Pelak (**)

11 Obuca (***)

2 (Dk.90 Smjecanin)

GOLLER: Dk.31 Pancu, Dk.33 Ahmet Dursun, Dk.63 Obuca, Dk.79 Osmanhodjic

SARI KARTLAR: Dk.12 Zukic, Dk.60 Krupinac, Dk.68 Yasin

HAKEMLER:
Philippe Leuba (***),

Stephane Cuhat (***),

Armand Barraud (***)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!